Peste 400 de cereri de cazare în cãminele studentesti de la Petrosani au fost depuse pânã acum. Pregãtirile sunt pe ultima sutã de metri la cãminele din campusul universitar de la Petrosani. Cereri de cazare la cãmine pot fi depuse pânã în data de 25 septembrie, iar începând cu data de 27 septembrie studentii vor fi cazati.

”Cu pregãtirile stãm foarte bine, am fãcut toate demersurile si formularele tip pentru studenti sau pentru alte persoane care doresc sã se cazeze în cãmine. De listat ca numãr de cereri si aproximativ numãr de locuri în cãmine noi avem aproximativ 600 de locuri, tot atâtea cereri si contracte am fãcut. Asteptam sã se centralizeze cererile. Din informatile pe care le avem pânã acum de la administratorii cãminelor numãrul cererilor este destul de mare, undeva la 400, deci stãm destul de bine din punctul nostru de vedere. Acum mai asteptãm datã de 25, miercuri, pânã când se pot depune cererile, iar în datã de 27 vom începe efectiv activitatea de cazare”, a declarat Vlad Cãpraru, sef Serviciu Social Universitatea Petrosani. În cazul în care pânã la terminarea perioadei de depunere a cererilor numãrul acestora va depãsi numãrul locurilor din cãmine se va face o departajare a studentilor care vor beneficia de cazare în campus.

”Unul dintre criterii este anul de studiu, îi vom lua pe cei care sunt în anii mai mari, pentru studentii din Republica Molduva pentru care suntem obligati sã avem câte un loc în cãmin, avem deja un cãmin care este repartizat pentru ei, nu cred cã va fi cazul pentru asa ceva cã cererile de înscriere sã fie mai multe decât locurile pe care le avem dar tot ce se poate”, a mai spus sursa citatã.

Cãminele studentesti au fost renovate, iar conditiile de aici sunt foarte bune. Chiar si pretentiosii pot fi multumiti de conditiile de cazare.

5-1”Conditile sunt destul de bune, dacã ne raportãm cã cãminele studentesti din tarã cum ar fi Bucuresti, Cluj, Timisoara, Iasi, putem spune cã stãm mai bine decât ei, adicã ca si conditii sunt mai bune, niciunde în România în cãminele studentesti nu se sta câte douã persoane în camera cu baie în camerã, la noi am putea spune cã este regim hotelier”, a mai precizat Vlad Cãpraru.

La finele acestei sãptãmâni studentii care au solicitat cazare în campus îsi vor prelua camerele din cãmin. Taxele încã sunt în dezbatere la Senatul Universitãtii.

Monika BACIU