Valea Jiului este condusã de mafie. Declaratia îi apartine presedintelui Consiliului Judetean Hunedoara, Mircea Ioan Molot, în contextul în care investitorii din zonã lipsesc cu desãvârsire.

Autoritãtile locale au încercat ani la rând sã atragã investitori în Valea Jiului prin punerea la dispozitia acestora mai multe terenuri, ba mai mult potentialii investitori ar fi fost scutiti si de anumite taxe. Degeaba însã, pentru cã, în Valea Jiului, ”este o mafie a celor care au jocuri pe aici”. ”Chiar dacã o sã fiu sanctionat dur de multi din Valea Jiului, din pãcate în Valea Jiului este o mafie a celor care au niste jocuri pe aici, a celor care fac tot posibilul ca cei care vin sã nu se stabileascã aici, iar cei care s-au stabilit sã plece. Le convine aceastã situatie si indiferent ce fac primarii, consilierii în a îi atrage, se pare cã mult mai multã influentã au acestia”, a declarat Mircea Ioan Molot, presedintele CJH.

Mai mult decât atât, Molot are si exemple concludente de cum potentialii investitori au fost alungati din Valea Jiului. Este vorba de DHS, de chinezii care au vrut sã realizeze la Petrosani cea mai mare fabricã de biciclete din estul Europei, care însã au renuntat din cauza piedicilor.

”Sã nu uitãm cã Valea Jiului a avut investitor destul de puternic, mã refer aici la fabrica de biciclete, asa de multe probleme li s-a fãcut încât au trebui sã plece si sã-si gãseascã alt loc si uite cã ei se dezvolta la Deva si este cea mai puternicã fabricã din estul Europei. Cred cã lumea de aici ar trebui sã înteleagã cã, dacã vrei sã ai musafiri si a doua zi dupã ce au fost prima zi, trebuie sã te porti frumos cu ei”, a mai spus Molot.

1-1Reprezentantii autoritãtilor locale din Valea Jiului au încercat de nenumãrate ori sã atragã investitori în zonã, însã de fiecare datã planurile lor au esuat. Motivatia ulterioarã a fost cã investitorii sunt interesati sã investeascã pe orizontalã, nu pe verticalã, iar relieful zonei nu le permite acest lucru. Fostele preparatii mineresti ar putea sã ajungã pe mâna investitorilor. Asta sperã toti primarii din Valea Jiului, care cautã sã finalizeze proiectele de ecologizare si sã gãseascã oamenii potriviti pentru a crea noi locuri de muncã. Concluzia lui Mircea Ioan Molot este cã Valea Jiului este condusã de mafie, indiferent cât ar încerca primarii sau consiliile locale sã rezolve problema investitorilor. Mafia localã îi îndepãrteazã pe potentialii investitori care nu fac  altceva de a-si urmãri propriile interese fãrã a le pãsa de necesitãtile oamenilor din zonã.

Monika BACIU