10Locuitorii Orasului Aninoasa au o viatã grea. Rata somajului este ridicatã, posibilitãti de angajare nu se întrevãd prea des, iar pentru multi dintre ei, inclusiv conditiile de viatã sunt mai mult decât modeste. Cei care locuiesc în casele de colonie situate mai sus de primãria din localitate, nu au aproape nimic, iar când nici becurile de pe stradã nu mai lumineazã pentru cã primãria nu are bani pentru plata energiei, întunericul se instaureazã si în casele lor.

Au în schimb programe TV la discretie, însã din pãcate pentru ei, si televizoarele functioneazã tot cu energie electricã.

Casele lor sunt degradate, acoperisurile stau sã cadã, fatadele sunt scorojite, iar cei mai multi oameni nu au bani de reparatii.  Fostul primar al localitãtii Ilie Botgros, afirma  cã administratia localã va face niste lucrãri în anul 2012, în cadrul unui program de reabilitare. Ei bine, a trecut si 2012, au venit alegerile, s-a schimbat primarul, au apãrut alte promisiuni, dar casele au rãmas la fel. Acum, de când primãria a intrat în insolventã, nici mãcar sperantã cã aceste constructii vor fi mãcar partial reparate, nu mai existã.

În anul 2010, aici a avut loc un incident care a pus în pericol viata a doua familii. Tavanul unei camere s-a prãbusit peste vecinii de la parter, cu tot cu chiriasii de deasupra. Din fericire atunci, nimeni nu a fost rãnit.

Luiza Andronache