Sindicatul Muntele in spatele revoltelor?

Liderii Sindicatului Muntele, adica Petre Bebe Nica & Co. sunt in spatele revoltelor “spontane” ale minerilor, desi  pozeaza ca niste fete mari, iar daca stai de vorba cu ei nici usturoi nu au mancat si nici gura nu le miroase.

Si Nica si Cozma, dar si restul asa zisilor lideri de sindicat nu urmaresc, de fapt, decat sa-si ascunda neputinta. Nu mai au argumente in fata oamenilor, nu mai au cu ce sa ii minta, in schimb nu stiu cum sa puna presiune pe Compania Huilei sa obtina fonduri. Cum ce fonduri? Sumele de ordinul zecilor de miliarde de lei cu care liderii de sindicat erau obisnuiti si pe care acum nu le mai primesc.

Nu a trecut mult de cand Bebe Nica cerea reducerea salariilor sefilor din CNH, in fapt o prima incercare de manipulare si presiune. Adica, liderul maxim s-a trezit el asa intr-o dimineata mahmur, a iesit pe terasa pensiunii Alma, care bineinteles ca nu ii apartine si s-a gandit la salariile sefilor din CNH. Ca daca nu a reusit sa-l sape pe Sandu Sorin si sa-i ia locul ce s-a gandit oare in mintea lui, ca n-ar strica sa faca putin scandal. Are vreo cativa apropiati, unii batausi, care abia asteapta.

La Lonea Tibi Cozma se crede… Miron Cozma, dar nefericitul nu vede ca mai degraba arata ca o marioneta a lui Bebe Nica. Pacat de el, dar inca se mai poate recupera…

Domokos si Ciubotaru, pe ei oare cine i-a chemat? Acesti asa zisi lideri de sindicat, adica Nica, Cozma, Ciubotaru & Co., unii care vremelnic ocupa niste functii, nu realizeaza ca prin actiunile lor nu fac decat sa mai adauge o piatra de moara de gatul CNH.

Desi majoritatea minerilor si-au dat seama ce lideri de sindicat au si care le sunt interesele se pare ca inca mai sunt si ortaci care pot fi manipulati usor. Munca minerilor este de apreciat este foarte grea si pentru acest lucru acesti oameni merita tot respectul nostru si toti banii, dar actualul context nu cade prea bine pentru oprirea activitatii. Pe luna martie pretul la carbune nu este inca negociat, incep sa se topeasca gheturile si sa porneasca la capacitate maxima hidrocentralele, deci energie mai ieftina pe piata, iar oprirea productiei de carbune ar fi ultimul lucru la care ar trebui sa se gandeasca reprezentantii minerilor, adica, nu-i asa, cei care se gandesc si le apara viitorul si locurile de munca. Ba, Bebe Nica, ce le vei spune tu oamenilor pe care acum ii manipulezi cand vor ramane fara locuri de munca si nu vor avea ce sa mai puna pe masa copiilor?

Ieri in curtea CNH am auzit ca unii mineri cereau demisia directorului general Constantin Jujan. Ba, Bebe Nica, exista o vorba, care spune cam asa, sa nu musti mana celui care ti-a dat o paine. Lucru valabil pentru toti cei care au cerut schimbarea conducerii CNH.

Pai daca actualul director al CNH, Constantin Jujan era un fel de… Bebe Nica, in momentul de fata despre compania asta si poate despre minerit in Valea Jiului vorbeam la trecut. Dar, mai este o vorba romaneasca, nicio fapta buna nu ramane nepedepsita….

In loc de incheiere o mica observatie. Ieri am avut senzatia ca minerii de la Lupeni erau de la sectorul unde Bebe Nica se spune ca este sef, iar unii de acolo vorbesc cum ca adjunctul Darius Campean tragea de oameni sa-i adune la protest. La Lonea, la fel, iar Domokos si Ciubotaru, ma repet, pe voi cine va chemat?

Marius MITRACHE

8 comentarii la „Sindicatul Muntele in spatele revoltelor?

 • 5 martie 2012 la 19:48
  Permalink

  FELICITARI NENEA MARIUS!
  TREBUIA SA SPUNA CINEVA SI ADEVARUL.
  FELICITARI!

  Răspunde
 • 5 martie 2012 la 20:14
  Permalink

  Mai mult ca sigur… Au speculat nemultumirile minerilor… Sa nu uitam ca Nica voia sa ajunga directorul EM Lupeni si Jurca, directorul EM Livezeni… Probabil ca acum vor sa ajunga in locul lui Jujan… 🙂 🙂 🙂

  Răspunde
 • 6 martie 2012 la 05:06
  Permalink

  Ce a spus Nica petre in 29.02.2012:
  „Potrivit acestuia, dac? nu vor fi rezolvate revendic?rile minerilor, vineri în curtea CNH se vor strânge „50-60 de autobuze de mineri”.

  Ce am comentat eu:
  „Valter Cojman Says:
  martie 1st, 2012 at 6:15
  50-60 de autobuze cu mineri? Ma apuca rasul… E doar o bravada a lui Nica… Uita sau se face ca nu stie ca dupa aceea, in caz ca va fi adevarat, va trebui sa dea explicatii cu folosirea autobuzelor in alte scopuri decat cele pentru care au fost contractate, va trebui sa plateasca motorina consumata de acele autobuze, va avea dosar penal pentru deturnarea autobuzelor, etc. … Deci ramane doar o bravada… Nici minerii nu mai au curajul de altadata…”

  Răspunde
 • 6 martie 2012 la 06:33
  Permalink

  Avem incredere in sindicatul Muntele de la Confederatia Meridian (Nica,Jurca,Ciubotaru,Cozma,Domokos,Temneanu,…)nu si celelalte asazise „sindicate” care nu au nicio treba cu mineritul sunt doar niste profitori de „paznici”.

  Răspunde
  • 7 martie 2012 la 07:12
   Permalink

   Toti cei enumerati de un agramat ca tine, sunt hoti PDL-isti… mult a fost, putin a mai ramas…

   Răspunde
 • 6 martie 2012 la 07:32
  Permalink

  Acum isi freaca miinile cei de la MUNTELE ,posibila debarcarea lui Jujan si poate Nica sau unu ca Jurca sa ii ia locul pentru continuarea distrugerii mineritului .Mineri sint usor de manipulat cind este vorba de drepturile lor ,oricum dupa cum merg treburile nu ne vom astepta la nimic bun chiar daca il schimba pe Jujan ,va veni altul pus de guvern cu lectia invatata pentru inchiderea mineritului. CU SINDICATUL MUNTELE MINERI VOR AVEA NUMAI DE SUFERIT PENTRU CA MAJORITATEA SINT CORUPTI SI II INTERESEAZA NUMAI BUZUNARELE LOR.JURCA ARE DOSAR PENAL SI NU IA NIMENI DIN JUSTITIE NICI O MASURA PENTRU ANIHILAREA LUI,TEMNEANU NICA SI ALTI DIN MUNTELE DE UNDE AU ATITEA AVERI ?????? CABANE GIPANE FIRME SAMD…… RUSINE TRADATORILOR VRETI FUNCTI MARI,DIRECTORI ,PRIMARI SA VI SE PIARDA URMA

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.