Consumatori atenti. Cenusa din fãinã nu e toxicã

10Fãinã cu cenusã. Mai multi consumatori vigilenti au citit etichetele produselor si au constatat cã fãina contine cenusã în anumite concentratii. Medicii DSVSA au examinat continutul fãinii de grâu si spun cã aceastã cenusã este un reziduu ce rezultã în urma procesului tehnologic de trasformare a grâului în fãinã.

“Ne bucurãm cã cetãtenii sunt vigilenti si îsi verificã produsele cumpãrate, dar în acest caz nu este nimic dubios, produsul cenusã este un produs rezultat în urma unor procesãri tehnologice pe care orice produs de pe piatã au aceste reziduuri, nu este un produs toxic, nu este un produs care sã influenteze calitatea pâinii sau a fãinii, el este absolut în absolut orice produs”, a spus medical Octavian Popescu, coordonator CSVSA Petrosani.

Medical dã asigurãri cã aceastã cenusã nu este toxicã, aceasta fãcând parte din orice produs. “Face parte din procesul tehnologic de preparare a pâinii, nu este toxic, nu este nociv, face parte din orice compozitie a oricãrui produs alimentar”, a mai spus sursa citatã. Tipul de fãinã este caracterizat printr-un continut în cenusã (nu fãina contine cenusã, ci asa se evalueazã calitatea ei, prin reziduurile rezultate în urma arderii unei probe) si se exprimã în procente fatã de substanta uscatã si înmultit cu 1000: ooo, 480, 650, semialbã 800, 900, neagrã 1250, dieteticã 1750, 2200. 10-1Datoritã faptului cã substantele minerale, celuloza si hemiceluloza sunt repartizate preponderent spre periferia bobului, cu cât gradul de extractie e mai mare, cu atât creste indicele de cenusã, iar fãina e mai închisã la culoare, mai bogatã în minerale, proteine, celulozã, vitamine, enzime.

Monika BACIU

Un comentariu la „Consumatori atenti. Cenusa din fãinã nu e toxicã

  • 19 mai 2018 la 18:06
    Permalink

    Nu cred ca painea este integrala ci este alba amestecata cu cenusa.Toti ne otravesc.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.