Dupa ce a condus miscarea de protest a minerilor de la Vulcan, de saptamana trecuta, liderul de sindicat Ioan Ciubotariu este cercetat de o comisie de ancheta.

Protestul minerilor de la Vulcan a avut loc in data de 29 februarie, cand oamenii s-au imbarcat intr-un autobuz si au venit in curtea Companiei Nationale a Huilei Petrosani ca sa ceara socoteala administratiei din mineri din cauza ca nu au primit sporul de periculozitate majorat.

In fruntea lor a fost liderul de sindicat, Ioan Ciubotariu, care face acum obiectul unei anchete interne, conform unor surse din interior.

Practic, sefii din CNH vor sa afle  cu acordul cui a fost folosit autobuzul care i-a transportat pe ortacii de la mina Vulcan si care e platit din fondurile Companiei.

„Oficial nu am fost instiintat si nu am fost, pana acum audiat”, spune Ciubotariu, care a precizat ca a auzit si el ca este cercetat disciplinar.

El recunoaste, insa, ca a avut o discutie mai aprinsa cu directorul general al CNH, Constantin Jujan, caruia i-a reporsat ca „noi, minerii, valoram mai mult morti decat vii” si ca, intotdeauna, dupa cate o tragedie problemele ortacilor sunt luate in seama si rezolvate in mare parte.

Carmen Cosman