Abia pornitã actiunea de strângere a câinilor vagabonzi din Petrosani, cã a si fost oarecum întreruptã. Serviciul de ecarisaj nu mai face fatã si, în plus, în aceste zile totul e stopat, pentru cã hingherii sunt în alte orase ale Vãii Jiului.

Parcã s-au înmultit maidanezii. Asta pun toti oamenii din Petrosani, care observã zilnic haitele care se plimã în voie la Petrosani, sau se odihnesc peste totîn oras.

„Nu stiu de unde au apãrut, dar sunt mai multi caînainte, desise zice cã îi adunã. Parcã eprea mult!”, afirmã un trecãtor, care admira o haitã în centrul capitalei Vãii Jiului.

Tot mai multi câini comunitari sunt acum pe strãzi, iar hingherii au lãsat-o mai moale. Asta pentru cã oricum sunt putini, în comparatie cu numãrul maidanezilor si, mai mult, dupã ce medicul veterinar de la Petrosani si-a luat concediu de odihnã, si hingherii s-au mutat mai la Vest. Viceprimarul municipiului Pretrosani ne explicã ce se mai face acum în acest domeniu. „Momentran, de douã zile, nu se  prind câinii din Petrosani.5-1 Echipajele sunt relocate în alte orase din Valea Jiului, mai exact, la Lupeni. Dupã aceea merg la Aninoasa. Deci, momentan, câteva zile, adãpostul de la Petrosani nu are activitate”, a spus Dorina Nitã, viceprimarul municipiului Petrosani. Chiar dacã ar avea activitate, aici sunt adusi câinii doar cât timp sunt sterilizati si apoi ei ajung din nou pe stradã.

Asa se explicã de ce sunt atât de multi maidanezi liberi prin oras. Operatiunea e greoaie si încurcatã mult de iubitorii de animale, care nu au înteles cã maidanezii oricum se întorc în stradã, dupã ce sunt deparazitati si castrati.

Diana Mitrache