11Bilant, la sfârsitul perioadei de varã. Vara este deja o amintire în Valea Jiului, iar proprietarii de terase fac acum bilantul încasãrilor. La fel procedeazã si reprezentantii administratiei locale care au de încasat sumele aferente amplasãrii teraselor pe domeniul public.

”Dacã avem în vedere cã dintr-un numãr de 12 contracte pe care le-am încheiat pentru terasele sezoniere, 10 dintre acestia au taxele achitate la zi, putem spune cã s-au dovedit a fi oameni de bunã credintã însã contractele lor mai sunt în vigoare chiar dacã timpul de afarã nu tine cu ei dar sã sperãm cã dacã timpul se îmbunãtãteste ei vor mai avea parte de câteva zile însorite ca sã-si mai poatã desfãsura activitatea coform contractelor pe care le au încheiate”, a declarat Dorina Nitã, viceprimarul municipiului Petrosani. Existã însã si doi proprietari care nu si-au achitat în totalitate sumele datorate cãtre bugetul local.

”Nu sunt chiar mari, ele sunt pe parcursul a douã luni lucru care nu este îngrijorãtor din punctul nostru de vedere, oricum stiu cã dacã doresc ca la anul sã aibã din nou o astfel de activitate sezonierã pe terasã, una dintre conditii este aceea de a avea taxele achitate la zi pe anul precedent”, a mai precizat sursa citatã. Proprietarii teraselor au contracte încheiate cu municipalitatea pânã la 1 noiembrie, însã de pe acum vremea nu mai este potrivitã pentru o sedere la terasã.

Monika BACIU