Liliana Tolas ”amenintatã periculos” la alegerile din aceastã sãptãmanã

8Sambãtã, 21 septembrie, ora 11,00, la Deva, are loc conferinta de alegeri în cadrul organizatiei judetene a femeilor din PSD Hunedoara. Tensiunea creste pe ultima sutã de metri, pentru cã în cursã se aflã douã candidate – Liliana Tolas, acuala presedintã a OF PSD, si Natalia Intotero, deputat PSD de Hunedoara, fost presedinte al organizatiei judetene de tineret a PSD.

Liliana Tolas este un politician bine cunoscut publicului mai ales pentru activitãtile sale în plan profesional. În PSD, filiala judeteanã, a fost aleasã presedintã a femeilor social-democrate si are o vechime de 7 ani în functia de conducere, timp în care a crescut organizatia panã la 3.500 de membrii.

Timp de douã mandate, aceasta nu a avut contracandidat, dar de data aceasta lucrurile s-au schimbat. Pentru cã Natalia Intotero, deputat de Hunedoara, si fostã presedintã a Organizatiei de Tineret a PSD Hunedoara, a iesit din categoria tinerilor intrand în cea a seniorilor, îsi doreste sã acceadã pe linie politicã în organizatia din care face parte. Si cum functia erodeazã imaginea în timp, respectiv douã mandate în cazul actualei presedinte Liliana Tolas, Natalia Intotero este un contracandidat redutabil.

La sfarsitul lunii iulie, înainte de a demara alegerile la organizatiile din Valea Jiului si din restul judetului, Liliana Tolas declara: ”Eu voi candida. Nu stiu încã dacã vor mai fi si alte doamne care doresc sã candideze. Putine femei sunt dispuse sã facã sacrificii, adicã sã-si punã viata la bãtaie, pentru cã existã un motiv serios – au familii si nu este usor. În plus, cred eu, trebuie sã ai chemare pentru asa ceva, sã-ti placã”.

Exact un asemenea contracandidat are acum presedinta femeilor PSD-iste de la judet, pentru cã Natalia Intotero a crescut în partid, a castigat cateva competitii de anvergurã si, în plus, a fost destul de activã fiind printre femeile din Valea Jiului mult mai des decat presedinta lor, le cunoaste problemele si le-a ajutat sã gãseascã solutii. Pe de altã parte, Liliana Tolas a ridicat judetul prin actiunile organizate în calitatea sa de director al Muzeului Civilizatiei Dacice din Deva si a relatiilor create de-a lungul timpului cu personalitãti PSD, acum cu functii de decizie.

8-1Competitia din organizatia judeteanã a creat o oarecare tensiune la varf, Intotero fiind cotatã un politician de fortã în partid si preferatã rand pe rand de cat mai multe femei. Acestea sustin cã în perioada cat a fost în fruntea organizatiei de tineret ”a bãtut” Valea cat n-a fãcut-o nici un politician judetean si chiar local. În plus, destule organizatii din judet s-au si pronuntat, prin vot, în sustinerea Nataliei Intotero.  Toate aceste conditii au determinat-o pe Liliana Tolas sã fie si mai determinatã.

Femei PSD-iste, nehotãrate, au fost ajutate sã-si clarifice optiunea dupã participarea celor douã candidate la alegerile organizatiilor locale din tot judetul. Atitudinea, limbajul, comunicarea si stilul de a-si face campanie în interiorul partidului au fost motive mult ajutãtoare. Situatii jenante s-au consumat si la alegerile ce au avut loc în organizatiile dintre Jiuri. Ieri, în Valea Jiului, întalnirea dintre o candidatã cu reprezentantele organizatiilor din cele sase localitãti s-a fãcut aproape conspirativ – din partea liderelor locale – de teama scandalului ce l-ar isca cea de-a doua candidatã.

E grea democratia, deci si competitia! Metodele folosite te pot ridica sau te pot tranti la pãmant…

Ileana Firtulescu

Advertisements

6 comentarii la „Liliana Tolas ”amenintatã periculos” la alegerile din aceastã sãptãmanã

 • 18 septembrie 2013 la 18:22
  Permalink

  Eu nu cred ca dna Tolas a crescut singura organizatia la 3500 de membre, ma rog, 3200, dar ea a mai plusat presei ceva! Este munca tuturor, a membrilor de partid care au adus alti membri, iar dna Tolas culege lauri. Dar mai grav este ca face campanie murdara cu ciocolati si excursii pe banii muzeului cu delegatele la conferinta, iar comportamentul ei in campanie este agresiv si mizerabil

 • 18 septembrie 2013 la 18:28
  Permalink

  Dna Tolas nu a crescut singura organizatia la 3500 de membre! Ma rog, 3200 de membre, dar dna a mai plusat ceva presei. Este meritul membrilor de partid care, la randul lor, au adus alti membri. Doamna culege acum lauri nemeritati. Cat despre campanie, dna Tolas duce o campanie murdara cu ciocolati si excursii oferite, pe banii muzeului, delegatelor la conferinta de alegeri. Campania distinsei doamne e presarata si cu defaimari, injurii, agresiuni fizice si verbale.

 • 19 septembrie 2013 la 09:02
  Permalink

  Daca cea care este presedinta a organizatiei,acum,a avut un comportament necorespunzator,inseamna ca nu trebuie sa mai fie presedinta!!

 • 19 septembrie 2013 la 09:04
  Permalink

  In cazul in care dna deputat a mers prin judet,atat de des si a stiut sa comunice cu femeile lauda ei si succes.

 • 19 septembrie 2013 la 09:05
  Permalink

  Asa e in democratie unul castiga altul pierde!!
  ”Metodele folosite te pot ridica sau te pot tranti la pãmant…”

 • 20 septembrie 2013 la 23:03
  Permalink

  Daca comportamentul de zi cu zi al d-nei Tolas este ca acela din campania pe care si-a facut-o, doamnelor psd-iste votati fara regrete schimbarea!!!!!!

Comentariile sunt închise.