Concert folk în Pestera Bolii

10Au venit, au cantat si le-a plãcut, iar acum revin cu un concert de muzicã folk în Pestera Bolii. Vorbim despre niste tineri talentati, care  vin din Craiova si sunt coordonati de o fostã membrã a Cenaclului Flacãra.

Aproximativ 20 de tineri vor fi asteptati la Petrosani, în Pestera Bolii, la mijlocul lunii viitoare, pentru un concert de exceptie, primul de muzicã folk. Totul a fost gandit în urma unei vizite pe care copiii, ce vin din Craiova, l-au sustinut ad-hoc, cu chitãrile, în pesterã, în aceastã varã. Demonstratia va purta numele „Sãrmanii lampagii”, dupã o piesã a grupului, care se potriveste locului mineresc, dar vine si în completarea evenimentelor ce au loc la Targu Jiu si vor fi dedicate lui Constatin Brîncusi. „Noi , în 26 octombrie, în pesterã, dorim sã organizãm un concert folk, la care sper cã avem o participare  deosebitã.

Este vorba despre trupa Generatia Folk din Craiova, condusã de Oana Mãdãlina Amon, artistã consacratã. A cantat în Cenaclul Flacãra”, a declarat Imre Szuhaneck, membru Petro Aqua, custode al pesterii.

Cei ce au în custodie pestera spun cã aceasta va fi o primã experientã cu chitara „rece” în pesterã, iar din primãvarã sperã sã aibã cat mai multe astfel de încercãri.

Prima, fãrã public a fost impresionantã si tocmai de acolo a pronit totul. „Sunt niste copii frumosi, în jur de 20 de tineri, care au niste melodii deosebite. Vã spun au tinut un concert în pesterã de aprooape douã ore. Nu au mai vrut sã plece nici ei si nici noi nu am mai vrut sã se termine concertul”, a mai povestit Szuhanek.

Pestera Bolii, de la intrarea dinspre Hateg în Petrosani, a gãzduit zeci de concerte cu coruri religioase si acum a venit randul muzicii folk. Prima demonstratie va fi în 26 octombrie si, cu sigurantã, cã va atrage sute de iubitori ai genului.

Diana Mitrache

Advertisements