Blocul de lux construit în zona centralã a municipiului Petrosani de cãtre  afaceristul Alin Simota, aflat în arest preventiv, va fi scos la licitatie. Simota îsi pierde  imobilul din cauza datoriilor acumulate  de una din firmele sale.

În urmã cu circa sase ani de zile, în perioada de „boom” imobiliar, Alin Simota avea sã construiascã primul bloc de locuinte în municipiul Petrosani de dupã Revolutia din 1989. Constructia cu 28 de apartamente, garaje si boxe, una de lux de altfel, a fost realizatã cu finantare printr-un credit bancar, iar fostul patron al echipei Jiul Petrosani spera la un profit foarte mare, dat fiind pretul de pornire pentru vânzarea unui apartament, respectiv de la 35 de mii de euro si pânã la 50 de mii. Pretul cerut a fost însã mult prea mare pentru Valea Jiului, astfel cã nici un apartament nu s-a vândut. Simota n-a mai plãtit ratele iar banca si-a cerut creditul înapoi. Firma detinutã de Simota, SC Simar SRL, care avea în proprietate imobilul a intrat în faliment, iar acum lichidatorul judiciar încearcã sã recupereze datoria. Licitatia publicã pentru întregul bloc de locuinte din zona Spitalului de Urgentã Petrosani, un cartier select al municipiului, pleacã de la suma de 5. 280.000 de lei fãrã TVA. Licitatia este programatã pentru data de 27septembrie 2013 la Deva. Cumpãrãtorul va primi în schimbul celor peste cinci milioane de lei, dacã va fi cineva interesat, un imobil cu subsol, parter, douã etaje si mansardã, adicã 28 de apartamente, 19 garaje si 16 boxe.

Terenul este al municipalitãtii

1-1Ansamblul de locuinte de lux a fost amenajat pe o fundatie sãpatã încã dinainte de 1989 si concesionatã de Consiliul Local Petrosani. Pentru terenul concesionat, firma lui Simota trebuia sã scoatã mai putin de 3 dolari/mp/an.

De altfel, terenul nu face obiectul licitatiei el fiind doar concesionat pe o perioadã de 49 de ani. Alin Simota spunea cã investitia se cifra la 1,9 milioane de euro. Pe de altã parte, controversatul afacerist, fost vicepresedinte al PNL Hunedoara, este acuzat cã a condus o grupare interlopã deosebit de periculoasã care se ocupa de santaj, cãmãtãrie, rãpiri si bãtãi la comandã. Simota a fost arestat preventiv si se aflã dupã gratii unde îsi asteaptã judecata.

Maximilian Gânju