Lucrãrile ce luau avânt în cimitirul evreiesc de la Petrosani s-au oprit. Cel putin pentru moment, pentru cã toatã lumea a chemat firma de telefonie mobilã în instantã.

Mai multi oameni care reprezintã comunitatea evreieascã din Petrosani, dar si locuitorii din apropierea cimiturului, au dat în judecatã firma de telefonie mobilã care are de gând sã monteze acolo un stâlp.

Evreii spun cã nu au fost consulati si cer acum Ordonantã prezidentialã ca sã opreascã lucrãrile. „Componente ale societãtii civile din Petrosani s-au sesizat alãturi de familiile celor care au morminte în perimetrul cimitirului evreiesc si,  pe cale juridicã, vom actiona în asa  fel încât printr-o Ordonantã prezidentialã sã se sisteze lucrãrile  pânã la lãmurirea situatiei. Aspectul cel mai neplãcut este faptul cã de aceastã actiune se stia din luna mai, dar comunitatea evreiascã nu a fost consultatã. (…) Nicãieri în lumea asta, într-un cimitir nu se poate construi nimic. Asta e o lege de bazã si faptul cã nici comunitatea evreiascã, nici locuitorii din zonã nu au fost consultati e regretabil si un mare semn de întrebare”, a declarat Octavian Popescu, cel care are rude în cimitir.

2-1Totul a pornit imediat dupã ce în curtea Cimitirului Evreiesc a rãsãrit o groapã uriasã, iar toti cei ce locuiesc în zonã nu au fost consultati. Nici locuitorii din casele învecinate cimitirului nu au agreat ideea unui stlp care sã emitã radiatii în zonã, iar acum si actiunile lor s-au îndreptat în instantã.

Diana Mitrache