Locuitorii din Petrila trecuti de 62 de ani si care au venituri modeste nu platesc impozite. Consilierii au agreat ideea ca oamenii o duc greu si au ales varianta optima pentru a-i scuti pe batrani. Decizia a fost luata in sedinta de consiliu, la sugestia consilierului local Emanuel Andronache, care a avut ideea de a-i scuti de plata taxelor locale pe cei mai in varsta. Asa se face ca acum nici un proprietar de locuinta trecut de 62 de ani si care un venit lunar de sub 800 de lei nu va mai plati taxe locale in 2011.

„Am ajuns de la 65 la 62 de ani, ca varsta minima pentru cei care nu trebuie sa mai achite taxele locale, daca au venitul pe membru de familie mai mic de 800 de lei. E o decizie la care s-a ajuns dupa mai multe negocieri, dar e bine ca in acest an oamenii sunt scutiti”, a declarat Emanuel Andronache, consilier  local.

Taxele locale pentru un apartament cu doua camere la Petrila sunt intre 80 si 90 de lei in functie de zona in care este amplasat blocul. Initial, proiectul de hotarare a fost conceput pentru ca doar persoanele trecute de 65 de ani sa fie scutite, daca au venitul sub 750 de lei, insa, in urma amendamentelor aduse de catre consilierul PRM Andronache, a fost scazuta varsta minima.

Diana Mitrache