9S-a deschis Scoala Sanitarã Postlicealã de la Casa de Culturã din Petrosani. Este prima generatie de elevi, care nu au nevoie de Bacalaureat, dar care au posibilitatea sã lucreze oriunde în lume.

Peste 40 de tineri au început de luni cursurile scolii postliceale sanitarã de la Casa de Culturã din Petrosani. Câtiva medici si asistente medicale vor preda timp de trei ani cursantilor, care la final se aleg cu o diplomã valabilã în tarã, dar si în strãinãtate. Echipa managerialã si-a prezentat misiunea la primul curs cu elevii. „Începem primul an scolar al Scolii Sanitare Postliceale Petrosani, o scoalã nouã, care functioneazã la Casa de Culturã. S-au înscris peste 40 de cursanti si probabil cã vom avea chiar 3 clase, iar elevii au venit sã le prezentãm programul scolii, orarul si ce au de fãcut pe parcursul anului scolar”, a declarat Mia Albescu, manager Scoala Sanitarã postlicealã.

Cei care se înscriu nu au nevoie de Bacalaureat si pe parcurs se vor califica asa încât, la final, sã poatã lucra chiar si în strãinãtate. „Cursurile dureazã 3 ani, conform programei Ministerului, ca si în toatã tara si absolvewntii vor primi o diplomã de asistenti sanitari generalisti. Asta înseamnã cã vpr putea lucra pe orice sectie în cadrul spitalelor, inclusiv la cabinetele particulare si, de asemenea,  îsi pot gãsi un loc de muncã chiar si în strãinãtate”, a mai adãugat Mia Albescu, manager Scoala Sanitarã postlicealã..

Oferta educationalã a scolii vine în completarea studiilor si ca rezultat al studierii pietei muncii din România si de peste hotare. Atât la noi, cât si în strãinãtate, se cer asistenti medicali, iar toate cursurile, inclusiv cele practice se tin în incinta Casei de Culturã, unde existã dotãri corespunzãtoare.

Diana Mitrache