11Românii par sã aibã mai multe dorinte decât actiuni si ajung sã arunce monede sau chiar bancnote oriunde gãsesc o apã lângã ceva sfânt. Asa se întâmplã, de câtiva ani, si la Mãnãstirea Prislop, unde o bãltutã alimentatã dintr-un pârâias s-a transformat în „lacul dorintelor”, unde zeci de credinciosi aruncã bani doar – doar visurile lor li se vor împlini.

Asa cum bine spunea un credincios care a trecut pragul Mãnãstirii prislop pentru a  se reculege la mormântul Pãrintelui Arsenie Boca, oamenii încã nu au învãtat cã Dumnezeu nu este impresionat nici de monede, nici de bancnote, fie ele chiar si de 100 EURO.

Asa cã s-a obisnuit sã arunce bani în apele unde, cred ei, dorintele sunt ajutate sã se împlineascã. Practic, e destul sã vadã pe altcineva aruncând sau sã le povesteascã vreo cunostintã cã i s-a împlinit dorinta, cã obiceiul se formeazã automat.

Si uite, asa, la Mãnãstirea Prislop, aproape de butoaiele cu apã sfintitã,  o baltã s-a transformat într-un „lac al dorintelor”, unde au fost aruncate bancnote de diverse valori, ori monede, dupã buzunarul fiecãruia sau… dupã mãrimea si importanta dorintei, probabil! Adicã, la dorinte mici – monede, iar la cele mari deja trecem la bancnote, asa încât sfintii în care ne putem speranta sã fie impresionati ?!

11-1Mãnãstirea Prislop este locul  preferat de rugãciune pentru mii de oameni care cred cu tãrie cã Pãrintele Arsenie Boca îi poate ajuta si dupã moarte. La fiecare sãrbãtoare crestinã curtea mãnãstirii se umple de credinciosi, însã în fiecare zi cei care îsi pun speranta în Dumnezeu  vin si se roagã la mormântul celui care, desi nu a fost pânã acum canonizat, este considerat un sfânt si un fãcãtor de miracole, pãrintele Arsenie Boca.

Mormântul lui este acoperit în permanentã de flori aduse de credinciosi, iar candelele ard necontenit la cãpãtâiul sãu.

Carmen Cosman