La Uricani, cei mai importanti alesi ai localitatii s-au reapucat de scoala numai dupa ce au fost in fruntea oamenilor cel putin un mandat. Este vorba despre primarul Danut Buhaescu, viceprimarul Cornel Braia si mai nou, despre consilierul local PSD Liliana Cures, care abia acum se pregateste de absolvirea clasei a XIII-a D, la Grupul Scolar Industrial Minier din Lupeni.

Chiar fara scoala, acesti oameni au fost alesi de uricaneni, care au avut incredere in persoanele ce le conduc. Mai mult, in ultima perioada, o diploma nu poate asigura pe cineva ca este si capabil… dar parca nici simpla scoala a vietii nu te invata sensul unor cuvinte din legislatie.

Pe langa persoanele sus enumerate, moda absolvirii studiilor abia dupa ce s-a trecut la infruptarea din banii publici a dus-o si actuala sotie a primarului din Uricani, Adriana Buhaescu, care in urma cu vreo doi ani a terminat liceul, fiind angajata politist comunitar cu sapte clase.

”Liliana Cures nu a putut sa faca scoala la timp si o face acum. Buhaescu si cu Braia sunt cei care au intarziat, ca ei si-au terminat facultatea abia in al doilea mandat si atunci cu chiu si vai. Probabil ca doamna Cures si-a dat seama ca pentru un consilier local e important sa inteleaga si legile, nu sa voteze ce i se spune, fara sa stie despre ce este vorba, ca pentru unii este mai greu sa inteleaga, daca nu au scoala. Dupa ce va termina liceul, doamna Cures va putea reprezenta cu demnitate si inoare orasul Uricani. Mai mult, se demonstreaza ca aici este democratie, din moment ce uricanenii au ales oameni fara scoala”, spune Daniel Moraru, consilier local PRM.

Cat despre vreun actual loc de munca, Moraru precizeaza ca ”Liliana Cures este sefa ei, acasa, in bucatarie, nu are vreun loc de munca, dar asta este bine, ca are timp sa vorbeasca prin oras cu cetatenii, sa le afle problemele”.

Stefan Bautu, fost consilier local, si-a spus si el punctul de vedere cu privire la scolile pe care alesii uricanenilor le fac abia in al doilea mandat.

”Consilierii locali sunt alesi de cetateni. Daca ei considera ca un om fara studii ii poate reprezenta in Consiliul Local, asta este. Oamenii au ales-o, au votat-o, asta inseamna democratie, nu pot eu sa spun daca este buna sau nu. Cat despre Braia si Buhaescu, care si-au terminat si ei studiile de curand, nu pot decat sa spun ca Braia chiar a invatat, in timp ce Buhaescu a picat licenta chiar si cand i-au dat lista cu raspunsurile, fiindca nu a stiut sa le copieze. Nu este rau cand cineva la o vartsa inaintata vrea sa-si continue studiile, este rau atunci cand esti primar si profiti de functie pentru a-ti primi diploma de la Spiru Haret”, sustine Bautu.

Anamaria NEDELCOFF