Doi oameni au ajuns la Spitalul de Urgentã din Petrosani, rãniti în urma unui accident ce s-a petrecut în zona centralã a orasului, sâmbãtã la prânz. Accidentul a fost unul spectaculos si oamenii legii spun cã de vinã a fost viteza si carosabilul umed.

Cei doi, o femeie si un bãrbat, au ajuns la spital cu rãni, iar tânãra a avut nevoie de echipajul de la descarcerare pentru a fi scoasã din masina strivitã de un stâlp de curent. Întreaga scenã a fost privitã cu stupoare de trecãtorii, care au ignorat ploaia torentialã si au asistat la scena terifiantã. Femeia de 36 de ani, pasagerã  pe locul  din dreapta al masinii, a fost scoasã abia dupã ce pompierii au tãiat capota autoturismului strivit de un stâlp de curent.

Totul s-a petrecut inexplicabil si soferul de 35 de ani, care gonea cu vitezã, a pierdut controlul volanului, a urcat peste bordura destul de înaltã si a lovit un stâlp de curent, pe care l-a rupt. Astfel, pasagera din dreapta nu a mai putut iesi dintre fiarele contorsionate. „Avea vitezã si fem2-1eia nu mai putea sã iasã. A trebuit sã vinã pompierii sã decapoteze masina, ca sã o scoatã. A stat zeci de minute în salvare ca sã o stabilizeze”, spuneau oamenii de la fata locului.

Soferul a fost cel care a reusit sã iasã din masinãsi a sunat imediat la 112. „Are câteva zgârieturi la cap, dar e bine. Femeia e mai grav”, spuneau oamenii din zonã.

Pompierii recunosc si ei cã interventia a fost grea si cã a fost nevoie sã foloseascã aparatura de descarcerare. „Am fost solicitati sã intervenim pentru descarcerarea unei persoane, prinsã într-o masinã. Interventia a fost dificilã, pentru cã nu stiam dacã stâlpul e stabil. Am scos capota si apoi victima, care a fost transportatã, constientã la spital”, a declarat Ovidiu Cristea, unul dintre pompierii care au participat la actiunea de descarcerare a femeii.

Ambii pasageri au fost transportati la Spitalul de Urgentã din Petrosani, cu mai multe contuzii si au fost supusi unor investigatii mai amãnuntite. Potrivit medicilor de la UPU-SMURD, femeia era lovitã la cap, la spate, la un umãr si medicii suspectau o contuzie cu tasare a vertebrelor coloanei vertebrale.

Bãrbatul care a condus era si el lovit la cap, la sold si la spate, dar nu a necesitat internarea. Femeia este singura care a rãmas în spital. Oamenii legii spun cã vina este a soferulu2-2i, care nu a adaptat viteza la conditiile de drum. „Accidnetul s-a petrecut pe DN 66, în jurul orei 13,00. Constantin M. De 35 de ani din Petrosani, în timp ce conducea un autoturism, din cauza neadaptãrii vitezei la conditiile de carosabil umed, a pierdut controlul volanului si a lovit un stâlp de electricitate aflat pe scoarul ce desparte cele douã sensuri de mers. În cauzã s-a întocmit dosar de cercetare penalã”, a declarat Bogdan Nitu, purtãtor de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Imediat dupã accident, traficul s-a desfãsurat cu dificultate timp de ore bune, pe un singur sens. Asta pentru ca echipele ENEL sã poatã interveni si sã îndepãrteze stâlpul de electricitate rupt. Iluminatul public a fost, de asemena, întrerupt.

Acesta este cel de al doilea accident grav ce se produce pe raza municipiului Petrosani, dupã ce, la sfârsitul sãptãmânii trecute. Douã femei si-aupierdut viata în comuna Bãnita, pe DN 66.

Diana Mitrache