A apãrut pe toate posturile, live si vorbind în numele ortacilor din Valea Jiului, pentru cei de la Rosia Montanã. Si cum protestul de acolo e numai bun în contextul în care în Valea Jiului au loc alegeri sindicale si CEH asteaptã reprezentativitatea, Adrian Jurca s-a trezit dus de la val la aur.

„Nu are mandatul nostru!”, spun ceilalti lideri, care considerã cã Jurca, liderul de la Mina Livezeni nu a primit avizul sã vorbeascã în numele ortacilor de la exploatãrile de huilã. Petre Nica, liderul de la Sindicatul Muntele, a declarat în presa localã cã la Rosia Montanã sunt interese politice, mai presus decât cele mineresti si cã va consulta minerii ca sã ofere un punct de vedere oficial.

Între timp, Adrian Jurca a  iesit în presa centralã si a declarat cã minerii din Valea Jiului sunt de partea celor care s-au blocat în subteran la Rosia Montanã.

Tot Nica îl apostrofeazã pe Jurca si îi reaminteste acestuia cã nu a avut nicio zvâcnire de sindicalist, atunci când minerii aflati în minele de huilã care apartin Societãtii Nationale de Închideri de Mine, s-au blocat în subteran. Si asta pentru cã el îi reprezintã pe cei de la Livezeni –minã ce nu intrã pe program de închidere, ci e consideratã viabilã.

În Valea Jiului se pregãtesc alegeri sindicale, iar luptele de culise sunt spectaculoase. Asta cu atât mai mult cu cât administratia Complexului Energetic Hunedoara asteaptã desemnarea sindicatului care sã aibã reprezentativitate, pentru negocierea unui Contract Colectiv de Muncã nou.

Diana Mitrache