7-2Casa nouã pentru 15 tineri din municipiul Lupeni. Vineri, 13 septembrie nu a fost o zi cu ghinion pentru 15 tineri din Lupeni, ba din contrã, aceasta a fost una dintre cele mai norocoase zile pentru ei.

Municipalitatea i-a invitat sã îsi aleagã noile case în care vor locui. Ultimele 15 garsoniere din cele douã blocuri ANL de la Lupeni si-au gãsit noii chiriasi.

”Este din nou un moment important pentru viata comunitãtii din Lupeni, încã 15 locuinte, de fapt ultimele locuinte din cele douã blocuri care au 91 de unitãti locative. Este un efort al administratiee locale de cîtiva ani, mai avem ceva de finalizat dar astãzi am chemat ultimii 15 tineri pentru cã au mai rãmas de repartizat aceste 15 locuinte pentru cã în curînd sã le predãm si cheile. Mai avem ceva de aranjat în fata blocului si le vom încheia si contractele si îi vom muta în casã nouã.

Sunt 91 de familii iar lucrurile nu se vor opri aici, noi mai avem proiecte pentru încã douã blocuri si speram sã avem aprobate si aceste documentatii ca sã mai construim în aceastã zonã încã douã blocuri, sã acoperim tot necesarul de solicitãri p7entru tinerii din municipiul Lupeni. În momentul de fatã avem 14 tineri care au dosarele complete si sunt pe lista de asteptare dar mai sunt în jur de 30 de tineri care si-au depus dosarele dar nu le au complete si nu au intrat în analiza comisiei pentru o locuintã ANL”, a declarat Gabriel Lungu city-managerul municipiului Lupeni.

Tineri cu copii în brate, însotiti de pãrinti au vizitat toate imobilele disponibile, iar apoi fiecare a optat pentru locuinta care ar vrea sã stea, în functie de punctajul obtinut.

” Sunt foarte frumoase, astept o locuintã de aproximativ sase, sapte luni. Sunt foarte multumit si sper cã va fi mai bine, depinde si de conditile care sunt”, spune un tînãr.

”Asteptam de mult timp, mai ales acum cã a venit pe lume si un copil, mai ales cã pînã acum am stat la socrii. Aceastã locuintã ne va ajuta foarte mult”, spune o tînãrã care va intra în posesia garsonierei.

Alãturi de tineri au fost si pãrintii care se declarã fericiti de faptul cã administratia localã a reusit sã le ofere tinerilor o locuintã.7-1

”Pentru asta am venit, sîntem foarte bucurosi si sîntem foarte multumiti cã primãria s-a implicat sã facã ceva pentru tinerii nostri. Speram sã poatã sã îsi facã un viitor aici în vale sã nu trebuiascã sã plece peste hotare sau în orase mari. Nu as fi putut sã îi ajut sã îsi cumpere o locuintã pentru cã si eu sunt aproape de pensionare, salarile sînt asa cum sunt si nu as fi putut sã-i ajut pe copii”, spune una dintre mamele care a venit sã îsi însoteascã copilul. Sumele pe care le vor plãti tinerii sînt modice. ”Valoarea chiriei este de aproximativ 100 de lei pentru o garsonierã, iar în celãlalt bloc unde sunt apartamente cu douã si trei camere, la douã camere este 140 de lei iar la trei camere este 170 de lei pe lunã”, a mai spus Lungu. Municipalitatea de la Lupeni are în vedere realizarea a încã douã imobile de tip ANL tot în zona Bãrbãteni.

Monika Baciu