8Reprezentantii Bisericii Sfânta Varvara din Petrosani au demarat deja lucrãrile la realizarea centrului pentru persoane vârstnice si pentru femeile abuzate din cartierul Colonie al municipiului Petrosani. S-a început din vârful clãdirii, mai exact de la acoperis.

”Orice lucru se face cu greutate si cu sacrificii. Nu pot decât sã multumesc bunului Dumnezeu si oamenilor care ne înteleg si sper cã si de acum înainte sã gãsim aceeasi întelegere, care ne-au permis sã începem lucrarea de la acoperis. Lipsa de fonduri ne obligã deocamdatã sã mergem partial, doar la o parte din acoperis, restul o vom reface cu tiglã existentaIMG_20130913_111514 pânã când vom avea bani sã schimbãm tot acoperisul.  Domnul Iulian care este presedintele unei asociatii misionare ortodoxe din Petrila a apelat la Biserica Sfântã Varvara pentru a colabora. Am terminat documentatile, am mai lãut si câteva avize si cel mai important aviz de la expertul verificator de la Deva, domnul inginer Popa Ioan care ca si la Biserica Sfântã Varvara, ne-a fãcut toatã lucrarea benevol. Pentru cã timpul tace si trec si pentru cã se apropie ploile, am început cu acoperisul pentru cã prin aceastã lucrare încercam sã oprim infiltratile si dupã în functie de posibilitãti si de finante vom continua.

Vrem sã facem acoperisul, o parte nouã  si cealaltã reconditionatã, iar apoi sã dãm drumul si celorlate lucrãri”, spune preotul Octavian Pãtrascu. În podul clãdirii, se va realiza centrul maternal, însã pânã la finalizarea proiectului mai este de asteptat pentru cã mâna de oameni care a demarat aceste lucrãri se loveste de bariera financiarã.

” Podul clãdirii ne-a fost concesionat prin binevointa consiliului local. Intentionam cã dupã aceea sã începem cu amenajãrile, dar în functie de posibilitaile financiare pentru cã noi nu avem relatii la Ministerul de Fina8-1nte si nici sponsorizãri. Sperãm cã atunci când oamenii vor vedea ce vrem sã facem, locuinte pentru bãtrâni si maternale, sperãm cã si oamenii din Petrosani si din Valea Jiului care vor vedea ceea ce vrem sã facem, sã ne ajute si ei cu cât pot. Cum nu avem aici un sediu, deocamdatã, eventualii donatori pot veni la Baiserica Sfânta Varvara în zilele de vineri, sâmbãtã si duminicã pentru cã atunci acolo este cineva de dimineatã pânã seara si pot lãsa donatiile acolo, vor primi si chitante pentru absolut fiecare ban pe care îl doneazã”, mai spune preotul.

Administratia localã de la Petrosani a concesionat spatiul celor de la Biserica Sfânta Varvara pentru ca aici sã fie amenajat un spatiu pentru persoanele cu situatii deosebite.

Monika BACIU