9Fostul manager al Spitalului din Vulcan dã ochii cu judecãtorii, în procesul în care este judecatã  pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. Prejudiciul este calculat la 70.000 de lei si dateazã din vremea în care dr. Mateescu conducea Spitalul Municipal Lupeni.

Mariana Mateescu a fost actionatã în judecatã de administratia publicã din Lupeni si Directia de Sãnãtate Publicã a judetului Hunedoara, iar primul termen de judecatã este programat pentru luni, 16 septembrie. Dosarul a ajuns pe rolul instantei la începutul lunii iunie a.c., iar cele douã pãrti vor sã recupereze suma de 70.000 de lei, despre care sustin cã au fost cheltuiti de fostul director al Spitalului Municipal Lupeni. Potrivit reprezentantilor administratiei publice locale este vorba de un dosar de asistentã juridicã în valoare totalã de 150.000 de lei, din care nu se pot justifica 70.000  de lei.

„Au fost cumpãrate tot felul de obiecte pe care s-au plãtit asigurãri, iarba de gazon, asigurãri personale. Orice, mai putin ce avea legãturã cu spitalul. S-au depus bonuri, în copii xerox, care erau cumpãrate din orã în orã de la OMV Petrosani si cu care, puse cap la cap, ar fi putut sã se dea înconjurul Ecuatorului de douã ori si jumãtate”, spune la momentul respectiv fostul administrator public al municipiului Lupeni, Gabriel Lungu.

Dupã ce a descoperit faptele, conducerea  spitalului a formulat o plângere penalã împotriva fostului manager, iar procurorii au decis trimiterea acesteia în judecatã pentru abuz în serviciu. Dupã ce a plecat de al Lupeni, Mariana Mateescu a preluat functia de manager al Spitalului Municipal Vulcan, de unde a fost demisã în luna martie a acestui an.

Carmen Cosman