Tatãl unei fetite din judetul Gorj care în urmã cu nouã luni s-a nãscut cu malformatii face apel cãtre locuitorii din Valea Jiului. Strigãtul pãrintilor se pare cã este unul mut. Putini sunt cei care se lasã înduplecati de aceste drame prin care trec pãrintii care nouã luni au asteptat cu nerãbdare un copil, iar dupã nastere au avut surpriza de a descoperi cã micutii au diferite probleme.

Familia Ghinicã din judetul Gorj a venit la Petrosani cu speranta de a-i ajuta oamenii cu suflet mare. Acum nouã luni fetita lor Ana Rut s-a nãscut cu diferite malformatii grave, care le-au fost aduse la cunostinta pãrintilor în cea de-a saptea lunã de sarcinã. Abia atunci, medicii de la Timisioara au descoperit cã micuta nu se dezvolta normal în pântecele mamei, asta dupã ce la controalele de la Novaci medicii le-au dat asigurãri viitorilor pãrinti cã sarcina este una normalã.

”În prezent sotia mi-a fost luatã în evidentã la spitalul din Novaci de cãtre doctorul Titescu Damian pânã în a VI a luna, au fost fãcute ecografe din care dânsul a zis cã este totul bine, nu este nicio malformatie, nicio complicatie la bebelus. La un spital di judetul Timis ni s-a spus cã fetita are un rinichi lipsa, am fost la dânsii pentru mai multe analize, s-a fãcut din nou un ecograf si a zis cã este totul bine si cã nu este nicio complicatie. Se apropia timpul de nastere a sotiei care a nãscut la spitalul din Timisoara, Bega, iar acolo fetita a iesit cu malformatii la picior, coloanã, rinichi, coaste. Medicii au rãmas foarte uimiti de situatia pe care au vãzut-o atunci”, a declarat la Petrosani Severus George Ghinicã, tatãl Anei Rut, fetita nãscutã cu malformatii. Tatãl spune cã sotia lui a fost si la cabinetele medicale particulare unde i s-au realizat ecografii în timpul sarcinii, iar medicii, ca si în cazul familiei de la Petrila, au spus cã totul decurge normal.

”A fãcut ecografii si la cabinetul particular din Târgu Jiu unde au zis cã totul este bine, este bãiat, însã nu acest lucru era important, noi bãnuiam ceva dar nu credeam cã este asa grav. Doctorul Titescu si cu doamna doctor de la clinica particularã din Târgu Jiu au spus cã totul este bine. Actul medical nu îl avem ca sã putem dovedii celor din toatã tara ca sã poatã vedea, i s-au administrat cotiei timp de trei sãptãmâni Cefort prin perfuzie. Eu cred cã el este vinovat pentru cã trebuia sã ne întrebe dacã în timpul sarcinii se putea face, pe noi si pe familie, si atunci eu cred cã el este vinovat pentru cã a fãcut de capul lui si cum a vrut el”, mai spune bãrbatul.

George Ghinicã cere ajutorul locuitorilor din Valea Jiului. Fetita nãscutã fãrã membrul drept, fãrã rinichi si cu probleme la coloanã are nevoie de o interventie chirurgicalã extrem de costisitoare, bani pe care pãrintii nu îi au. ”La ora actualã cer ajutor tuturor cetãtenilor din Valea Jiului si tuturor oamenilor din tarã ca sã ne ajute si apio mã voi ocupa si de dânsul ca sã îl dau în judecatã, ca sã plãteascã pentru ceea ce a fãcut fetitei mele. Are deja nouã luni, are dureri foarte mari de coloanã, plânge si nu ne poate spune dar noi ca si pãrinti simtim cã are dureri insuportabile si acest medic Titescu nu ar mai trebui sã fie lãsat prin lege sã mai practice medi3-1cina în România si sã-si vadã de treaba lui dacã nu este bun  pentru a profesa ca medic. Tratamentul este foarte scump, am fãcut ecografe si radiografii la spitalele din Bucuresti dar suma pentru aparatul care îi va fi implantat în coloana vertebralã este de 24000 de euro si pe lângã acesti bani vor mai trebui si altii pentru tratamentele de dupã operatie. Acest aparat cu sigurantã va da randament pentru cã îi va îndrepta coloana si cã va avea o viatã normalã ca toatã lumea, sã poatã sã meargã, sã stea drepta”, mai spune George Ghinicã.

La Petrila existã un caz similar. Acum o lunã de zile, un bãietel s-a nãscut fãrã membrele inferioare si fãrã o mânuta la Spitalul din Petrosani. Gorjeanul este alãturi cu sufletul de aceasta familie, însã are si recomandãri pentru acestia.

”Le recomand acelor pãrinti, Dumnezeu sã le dea putere, si sã meargã cu copilul mai departe la domnul doctor profesor Gheorghe Burnei sã îl consulte. Este un doctor foarte bun care îi ajutã pe copii si îi salveazã. Sã meargã mai departe si sã lupte pentru

a-i da în judecatã pe acei oameni care au fãcut rãu si au distrus un copilas”, mai spune bãrbatul.

Cei doi soti din judetul Gorj au devenit pentru prima datã pãrinti în urmã cu nouã luni. Bãrbatul spune cã ar mai fi dorit copii, însã aceastã experientã i-a speriat atât de tare încât nu mai au curaj sã conceapã un al doilea copil.

Monika BACIU