Îsi croiesc drum prin noroaie. Este vorba de locuitorii din cartierul Sasa al municipiului Petrosani care spun cã ori de câte ori plouã ulitele lor se transformã în adevãrate zone cu nãmol. Oamenii sunt nemultumiti de faptul cã nu sunt ajutati.

”Foarte greu ne descurcãm, drumurile sunt rele, e mizerie, sunt tevi de apã sparte. Vai si amar de dealul ãsta. Nu a venit nimeni sã ia mãsuri. Nu sunt containere cã le-au furat si atunci oamenii când fac curat în curte le pun aici”, spune o localnicã.

Locuitorii zonei se plâng si de faptul cã nu au bani pentru medicamente. Colac peste pupãzã, oamenii se confruntã cu multe alte dificultãti într-un cartier al unui municipiu european.

”Foarte greu, suntem bolnavi, suntem prãpãditi. Nu ne descurcãm, bani de medicamente nu avem. Plãtim mult la apã la curent. A adus niste piatrã acum câtiva ani pentru poteci. E jale. Iarna când coborâm nu se poate, eu nu pot doar dacã mã ajutã cineva”, spune o altã localnicã.

Oamenii au rãmas si fãrã containere, iar mizeria care este aruncatã pretutindeni emanã un miros greu de suportat si creioneazã o priveliste de groazã. Vina este însã si a locuitorilor, care au furat containerele si le-au valorificat. ”Ne-am obisinuit, ce sã facem. Nu avem drumuri, mai umblã cu masinile si le trebuie drum bun, le rup pe drumul astea. Gunoiul nu se ia la timp, nu stiu ce s-a întâmplat cu containerele. Le-au luat cei care nu au avut bani”, spune o altã localnicã. Reprezentantii administratiei locale de la Petrosani cunosc problema locuitorilor din Sasa si deocamdatã nu existã o rezolvare. Existã doar un lant de evenimente care trebuie sã se2-1 însiruiascã corespunzãtor pentru ca problemele de aici sã fie remediate. ”Vizavi de drum am mai discutat la începutul anului, când au fost inundatii si surpãri de maluri, si am spus lucru care rãmâne valabil si în ziua de azi cã pânã nu se realizeazã si finalizeazã lucrãrile executate de cei de la ApaServ prin care urmeazã sã introducã furnizarea de apã si canal, nu intervenim sã realizãm infrastructura pentru cã am lucra practic degeaba. Dupã ce ei finalizeazã si fac receptia lucrãrilor, vom interveni si noi si vom reface infrastructura rutierã pe cele douã strãzi, respectiv  Soimilor si Sasa”, a declarat Dorina Nitã, viceprimarul municipiului Petrosani. În ceea ce priveste tomberoanele acestea au fost furate de localnici. ”Existã douã zone unde erau montate containere si unde puteau sã depoziteze deseurile menajere, într-adevãr într-una din zone containerele au fost furate, ei ar mai avea posibilitatea de a depozita deseurile în cealaltã locatie, însã din obisnuintã merg în locatia stiutã si le aruncã pe jos. Noi suntem deficitari la capitolul containere”, a mai precizat viceprimarul municipiului Petrosani. Cartierul Sasa din Petrosani este format în marea majoritate de persoane de etnie romã. Majoritatea dintre acestea nu au loc de muncã, iar viata în cartier este una grea, de pe o zi pe alta.

Monika BACIU