Procese pe bandã rulantã / Firmele patronate de Alin Simota, încovoiate sub povara datoriilor

6Firmele patronate de miliardarul Alin Simota pe vremea în care acesta avea un adevãrat imperiu financiar sunt împresurate de creditori. Iar luna septembrie aduce un val de procese în care Alin Simota este implicat direct.

Bãncile l-au dat în judecatã pentru recuperarea creantelor, iar Finantele Publice nu mai au rãbdare cu societãtile controlate de Alin Simota. Cândva, patronul echipei Jiul Petrosani patrona un adevãrat imperiu financiar, care l-a propulsat în topul celor mai bogati români. Acum are mari probleme cu legea, fiind arestat preventiv pe motiv cã ar fi coordonat o grupare infractionalã specializatã în acte comise cu violentã. Si, mai mult decât atât, latul datoriilor se strânge în jurul omul de afaceri, care ar putea pierde tot. Alin Simota este parte în mai multe procese aflate pe rolul Judecãtoriei Petrosani sau Tribunalului Hunedoara si care au termen zilele urmãtoare. Fie cã el este cel care a contestat mãsurile asigurãtorii, fie cã dosarele au fost înaintate instantei de cãtre creditorii sãi, situatia patronului de la Jiul Petrosani este tulbure. Astfel, mai multe bãnci comerciale – Cum ar fi BRD Groupe Societe Generale – Grup Sibiu – Sucursala Sibiu, ori Intesa Sanpaolo Romania S.A. Arad – Agentia Petrosani – vor sã îsi recupereze în instantã sumele datorate de firmele lui Simota – respectiv Simar, Simar Comimpex, Cosareli Company –  si s-au îndreptat chiar împotriva reprezentantului lor legal. De precizat cã pentru majoritatea societãtilor care odinioarã a duceau bani în conturile lui Simota este declansatã procedura insolventei.

În consecintã, Alin Simota va da ochii cu judecãtorii din ce în ce mai des, din 12 septembrie, asta fãrã sã punem la socotealã acuzatiile extrem de grave aduse de procurori privind coordonarea unui grup infractional specializat în infractiuni comise cu violentã. În plus, omul de afaceri a fost trimis în judecatã în data de 12 martie 2013 si pentru infractiuni de evaziune fiscalã în calitate de reprezentant al SC Simar SRL Petrosani.

Carmen Cosman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.