Fostul Luceafar al Huilei, Miron Cozma, este dur la adresa fostilor lideri de sindicat, care i-au succedat la cârma Ligii. El ii considera vinovati de situatia in care se afla acest organism sindical istoric in Valea Jiului, respectiv in prag de insolventa din cauza datoriilor uriase pe care le are.

“Eu am un prieten la Hotel Ambasador, unde Savu se ducea cu femei si dadea banii sindicatului. Banii Ligii ii dadea pe femei.

Statea la Hotel Ambasador si avea prostituatele lui de lux acolo pe care le platea. Marele deputat Vasile Savu…. Zoli Lacatas, imi spunea fratele meu, care era disperat, pentru ca din cauza lui a plecat de la Liga, nu mai putea sub nicio forma sa mai reziste. Zoli Lacatas avea 120 de milioane lei ( vechi) salariu, care inseamna 3000 de euro pe luna. Pai n-avea atâta Miron Cozma  care facea ceva pentru mineri. Dumneavoastra stiti ca eu aveam 1600 de dolari pe luna salariu? Imi aduc aminte statisticile si eram, in 1996,  al 1147-lea la salariu. Nici macar pe locul intâi nu era marele Cozma”, a afirmat fostul lider al minerilor, Miron Cozma.

Acuzatiile si atacurile fostului lider Miron Cozma nu se opresc aici, ci merg si mai departe.

Unul dintre motivele pentru care in prezent, Liga Sindicatelor Miniere Valea Jiului functioneaza greu este datoria istorica din urma mineriadelor, insumata la mai bine de 20 de miliarde de lei vechi. Cozma spune insa ca nu este asa, ci ca acestea au fost o onoare pentru mineri si pentru Valea Jiului.

“Daca se vrea sa se dea vina acum pe mineriade, ar trebui neispravitii astia sa nici nu pomeneasca numele acesta.  Ei, in viata lor nici macar nu au ridicat degetul  in fata unui om al puterii.

Mineriadele, la ora aceasta, chiar daca nu sunt de acord cu acest cuvânt, sunt istorie, nu doar a României, ci istoria lumii. Deci, sa fie foarte clar!

Cei care au consumat banii minerilor au fost liderii Vasile Savu si Zoltan Lacatas si datorita lor s-a ajuns in aceasta situatie. Iar acum, ei incerca, vezi doamne, sa se protejeze cu mineriadele, sa dea vina pe mineri.

Sa le fie rusine! Mineriadele alea au fost onoare pentru mineri”, a mai declarat Miron Cozma.

In acest timp, actualul lider al Ligii, Zoltan Lacatas, ii acuza de situatia in care se afla LSMVJ,  pe liderii care au parasit acest organism istoric, in favoarea crearii altuia, respectiv Sindicatul Muntele.

Fostul presedinte, Vasile Savu, care in prezent locuieste unde in Timisoara, nu a putut fi contactat pentru a raspunde acuzatiilor care i se aduc.

Luiza Andronache