Turismul continuã chiar dacã sezonul estival este aproape o amintire pentru acest an. Începe sezonul reducerilor si la sejururile în agroturism, unde totul este deja pus la punct în cel mai mic detaliu pentru ca fiecare turist care trece pragul sã se simtã într-adevãr ca acasã.

Cu 150 de lei se pot petrece sase zile departe de agitatia orasului, într-o mini-vacantã la tarã. Din septembrie pânã în noiembrie, se oferã sejururi de cinci nopti/sase zile la pret redus: în pensiuni de 2 margarete, tariful porneste de la 150 lei/persoanã, iar în pensiuni de 3 si 4 margarete de 195 lei/persoanã, cu 175 de lei turistii se vor putea caza timp de cinci nopti la pensiuni. Pachetul de servicii include cazarea în camerã dublã si micul dejun.

Ca în fiecare an, toamna si primãvara se deruleazã programul special “Vacante la tarã” organizat de Asociatia Nationalã de Turism Rural, Ecologic si Cultural.

Filialele asociatiei care participã în programul de reduceri sunt în judetele Alba, Arges, Brasov, Cluj, Caras-Severin, Constanta, Covasna, Gorj, Harghita, Maramures, Mehedinti, Neamt, Prahova, Sibiu, Suceava, Vâlcea, Vrancea. Desi judetul Hunedoara are foarte multe locuri pitoresti si multe astfel de pensiuni agroturistice care stãm la dispozitia oricãrui turist care este interesat de peisajele absolut superbe, si mai mult decât atât chiar pline de istorie, o istorie care are mii de ani în spate si din care potentialii turisti ar putea învãta multe lucruri, atât cei din tarã cât si cei de peste hotare. Din pãcate judetul nostru nu se afla printre judetele care participa la acest program de reduceri.

Monika BACIU