8Pe soclul unde ar trebui sã fie amplasat un monument în cinstea eroilor neamului, amplasat vis-a-vis de Primãria Petrosani, edilii au decis sã monteze, cel putin pentru moment, drapelul tricolor.

Soclul stã gol de mai multi ani de zile. Initial acolo a fost un ceas, dar acesta s-a defectat, iar municipalitatea a hotãrât sã amplaseze un monument dedicate cinstirii memoriei eroilor neamului. Pânã acum, însã, intentia nu s-a materializat, asta în ciuda faptului cã anul trecut s-au purtat discutii cu un arhitect, care sã creeze un monument – simbol.

Pânã când eroii vor avea un monument, s-a decis amplasarea drapelului României pe soclul încã liber, cu atât mai mult cu cât în acest loc au loc si toate manifestatiile de protest ale petrosenenilor. “Am decis sã amplasãm drapelul, pentru ca soclul sã nu rãmânã gol, pânã când vom realiza un monument dedicat eroilor. Am luat legãtura si cu artistul Cristian Ianza, iar acesta ne-a spus cã a rãmas un bloc de marmurã de la tabãra de creatie care tocmai s-a încheiat si sperãm cã se va materializa ceva”, a declarat Aron Dumitrescu, sef serviciu în cadrul Primãriei Municipiului Petrosani.

Carmen Cosman