Posibile angajãri la divizia minierã de la CEH

La sfârsitul anului, Complexul Energetic Hunedoara ar putea realiza angajãri la Divizia Minierã. Complexul Energetic Hunedoara nu are în vedere realizarea de disponibilizãri, cel putin nu luna aceasta. Directorul general al CEH, Daniel Andronache spune cã în luna septembrie nu se vor realiza concedieri colective la societate.

”În aceastã lunã sigur nu, noi am schitat pe partea energeticã politica de personal. Stim unde trebuie sã ajungem cu personalul la cele douã termocentrale, acum facem exact acelasi lucru si pe divizia minierã fiecare directorul cu colectivul pe care îl are lucreazã la acest lucru, în paralel cu retehnologizarea în asa fel ca în 2015 sã ajungem la un pret corect  al gigacaloriei care sã îl transmitem în megawat si totodatã sã întinerim forta de muncã din subteran, sã completãm cu oameni tineri, sã refacem formatiile tip si când vom termina si pe partea minierã atunci vom discuta de numãrul de persoane. În acest moment, în luna septembrie nu se pune problema de disponibilizãri”, a declarat Daniel Andronache, directorul general al CEH.

Mai mult decât atât, dacã la finele anului bugetul si situatia de personal va permite, la Complex, pe partea minierã se vor realiza angajãri.

”Dacã ne terminãm toate socotelile si iasã bine spre sfârsitul anului vom prezenta Consiliului de Administratie si vom încerca sã întinerim forta de muncã pentru cã este evident cã avem nevoie de oameni tineri. Pe energie solicitãrile sunt mult mai mici pentru cã avem fortã de muncã, pentru partea minierã. Ideal ar fi sã aducem persoane calificate, e mai greu, dar sper ca si pe cei care îi aducem necalificati sã îi selectãm în asa fel încât sã îi putem califica si sã îsi ocupe locurile de muncã de care avem nevoie. Nu am luat legãtura cu reprezentantii Universitãtii din Petrosani. vrem exact sã fim lãmuriti si sã vedem câti ingineri minieri vor pleca din sistem, de câti vom avea nevoie nevoie în viitor în functie de investitiile pe care le vom face si vom încerca o colaborare pentru cã dânsii sunt singurii care ne pot oferi cadre tehnice”, a mai spus Andronache.

Personal calificat în domeniul minier existã, însã ani la rând aceste persoane nu au fost încadrate pe piata muncii.

Monika BACIU

Advertisements

3 comentarii la „Posibile angajãri la divizia minierã de la CEH

 • 6 septembrie 2013 la 10:26
  Permalink

  luati banii de la buget pentru ordonata, si stati in fata blocului inloc sa munceasca in alte ramuri, ,, statul cel mai prost manager,,, cu bani de ordonanta din 1997 si pana acuma 2013 ,termina drumul de la herculane ,, si eram aproape de turism

  Răspunde
 • 8 septembrie 2013 la 20:04
  Permalink

  Afara din sistem cu toti cei care indeplinesc conditiile de pensionare. Nu mai trebuie tinuti nici cei de pe functii (directori , sefi, lideri si asa mai departe). Sant atati tineri cu studii si nu au loc de monstrii astia care se cred pe veci pe functii si care iau salarii enorme.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.