11Stagiunea de toamnã la Teatrul Dramatic „I.D. Sîrbu” se deschide cu un rol pe care directorul institutiei, Nicoleta Bolcã îi considerã de exceptie, poate chiar rolul vietii. Toamna începe în curând pe scenã si piesele importante se vor succede una dupã alta.

Lucretia Borgia – un text ce vine ca o mãnusã directorului de teatru Nicolaeta Lucretia Bolcã se joacã la Petrosani din aceastã toamnã. De fapt va fi piesa de deschidere a stagiunii de toamnã de la „I.D Sîrbu”, iar cei care si-au dat mâna la realizarea lui sunt nume sonore. „Costumele sunt semnate, de data aceasta, de una dintre cele mai mari scenografe din tarã, Stefania Cerneanu. Ultima productie a dânsei au fost costumele si decorul de la Teatrul National din Bucuresti, la „Elisabeta”, unde a jucat Stefan Iordache cu Maya Morgenstein. Iar decorul e semnat, la fel, de Carla Lobont, una dintre marile scenografe, care au lucrat cu regizori renumiti. „Lucretia Borgia” a fost un text care mi-a plãcut, de fapt, eu nu am mai jucat roluri principale, din lipsa timpului, dar mi-a fãcut o deosebitã plãcere sã revãd acest text si sã am sansa ca un regizor sã punã în scenã, pentru mine, chiar la vârsta personajului, 39 de ani. Anul viitor ar fi fost mult prea târziu”, aprecizat Nicoleta Bolcã, directorul Teatrului „I. D. Sîrbu” din Petrosani.

Tot directorul teatrului din Petrosani ne dã acum asigurãri cã vom avea piese „pretentioase” pe scenã si cã totul face parte din strategia ce acum e gânditã în culise.

„Va urma Hamlet. Asadar, stagiunea 2013 – 2014 va fi una mai grea, pentru cã întotdeauna au fost piese pentru public, mult mai multe comedii, dar mi s-a cerut, pe lângã altele si autori mari”, a adãugat Nicoleta Bolcã.

Actorii de la Petrosani se pregãtesc si stagiunea va debuta, cel mai târziu pe data de 5 octombrie, la orele 18,00, cu „Lucretia Borgia”.

Diana Mitrache