8Cadrele didactice de la scolile din Cimpa si Jiet nu mai sunt dorite de pãrinti. Oamenii spun cã nu îsi vor mai duce copiii la scoalã.

Profesorii care predau în scolile generale de la Cimpa si Jiet sunt slab pregãtiti. Asa spun oamenii care vin în audientã la primarul Ilie Pãducel, amenintând chiar cã nu îsi vor mai lãsa copiii la scoalã. „ Cetãtenii din Cimpa si Jiet, în masã, nu mai doresc sã-si ducã copiii la scoli cu toate cã sunt conditii, din cauza slabei pregãtiri a cadrelor didactice care predau la cele douã scoli. Nu vreau sã fiu acuzat cã Pãducel a închis scolile, dar cetãtenii îmi spun cã nu mai lasã copii, pentru cã nu se face scoalã la Cimpa si la Jiet”, a declarat Ilie Pãducel, primarul Orasului Petrila

De altfel, acest lucru va fi adus si la cunostinta Inspectoratului Scolar, mai spune edilul care s-a arãtat de-a dreptul supãrat din aceastã cauzã. “ Rog conducerea Inspectoratului sã se trezeascã, sã vinã în teren, sã vadã totul si sã ia mãsuri, pentru ca cetãtenii sã-si aducã cu plãcere copiii la scoalã”, a mai spus Pãducel.

De fapt, în audientã la primarul Petrilei au venit mai multi pãrinti cu un memoriu semnat de peste 20 de persoane, prin care solicitau decontarea transportului de la Cimpa si Jiet pânã la Petrila, la scoala generalã I.D .Sîrbu.

Edilul le-a rãspuns atunci cã nu este nevoie de acest lucru atât timp cât în satele lor existã scoli foarte bune, cu toate conditiile. Motivarea pãrintilor atunci a fost aceeea cã la cele douã scoli, de fapt  nu se face carte.

Pânã la ora închiderii editiei, sesizarea cãtre Inspectoratul Scolar Judetean nu s-a putut face, pentru cã primarul Ilie Pãducel nu a reusit sã dea de inspectorul general.

Luiza Andronache