Afaceristul din Valea Jiului aflat în arest preventiv ar fi trebuit sã aparã ieri, în fata magistratilor din Petrosani, unde este judecat  într-un dosar de evaziune fiscalã. Alin Simota a fost asteptat în zadar de magistratii Judecãtoriei Petrosani care urmãreau sã-l audieze în dosarul înregistrat la începutul acestui an si în care controversatul afacerist este învinuit de evaziune fiscalã.

Judecãtorul din capitala Vãii Jiului urmãrea sã-l audieze pe Simota, pentru cã nu s-a reusit la nici un termen de pânã acum acest lucru, dat fiind faptul cã în perioada în care afaceristul era în libertate a fost viciu de procedurã cu Directia Finantelor Publice Hunedoara, parte în dosar. Acest fapt a dus la amânãri consecutive au spus surse apropiate procesului.

Simota a lipsit si de la termenul de ieri, desi a fost citat, motivul fiind judecarea recursul sãu la Înalta Curte de Casatie si Justitie. De altfel, la instanta din Petrosani a venit si înstiintarea de la ÎCCJ, cum cã Simota va apãrea în fata completului unde se judecã recursul la arestarea sa.

Fostul liberal alãturi de Mihãitã Mircea Varodi, Petru Ioan Moldovan si Ioan Florin Muntean au contestat decizia de prelungire a mãsurii de arest preventiv dictatã de Curtea de Apel Alba în dosarul în care sunt cercetati de DIICOT pentru cãmãtãrie, santaj si infractiuni cu violentã. Totodatã, magistratii de la Petrosani spun cã este necesarã audierea afaceristului si au fixat un nou termen de judecatã, datã la care sã poatã fi adus în fata judecãtorului care se ocupã de dosarul sãu de evaziune fiscalã.

Pe de altã parte, la Judecãtoria Petrosani, Simota a fost asteptat si de câtiva „creditori”. Mai multi fosti angajati ai afaceristului care au rãmas neplãtiti, au venit sã-l vadã de milionar cu cãtuse la mâini. „Am lucrat la el la Rusu, la cabanã. Si acum are sã-mi dea încã sapte milioane de lei (n.r. 700 de lei). Am venit sã-l vãd cu brãtãri, acolo ar trebui sã stea dacã e dupã mine. Mi-a dat teapã si nu numai mie ci si la alti muncitori. “Nu-i înteleg pe bogãtasii ãstia care umblã sã facã milioane de dolari chiar dacã iau si pita ãlor amãrâti. De parcã ar mânca cu douã guri, nu tot cu una ca si mine. Acum nu mai mãnâncã deloc”, a spus unul dintre fostii angajati ai afaceristului venit în curtea Judecãtoriei.

Maximilian Gânju