În continuare, în anul de gratie 2013, turistii care ajung la Petrosani cu trenul, se urineazã prin boscheti si pe la colturile clãdirilor istorice din Garã. Desi pare greu de crezut, totusi este adevãrat!

În anul 2013,  când lumea este într-o continuã miscare si evolutie, la Petrosani, în garã, cãlãtorii si turistii care vin sã ne viziteze zona,  nu au nici mãcar unde sã îsi facã nevoile, desi în acest sens s-au fãcut nenumãrate sesizãri, iar cotidianul nostru a atras în repetate

rânduri atentia asupra acestui lucru. Pentru cã de ani de zile aici nu mai functioneazã niciun WC public, oamenii care au de asteptat câteva ore, fie se abtin pânã le vine trenul, fie merg pe unde apucã, în tufisuri si chiar pe la colturile clãdirilor. “Ce fac dacã îmi vine sã merg la toaletã?! Pãi mã duc prin boscheti, pe la colturi, pe unde pot si eu”, ne-a declarat un cãlãtor.

3-1“Vã dati seama, mai ales pentru noi, femeile, este si mai greu. Încerc sã-mi fac toate nevoile acasã, dar dacã am de asteptat vreo douã ore pânã vine trenul, eu ce fac atunci?! Unde mã duc? , a spus si o femeie.“Stiu cã este rusinos, dar nu am ce face. Când îmi vine, mã duc si eu undeva, mãcar sã mã ascund putin, si îmi fac treaba. Asta e, nu am ce face”, a spus un alt cãlãtor.

De fapt, aici existã douã toalete ecologice, dar care stau închise, pentru cã sunt murdare si vechi. Mai rãu, însã, este faptul cã vechile WC-uri publice, care înainte erau cu taxã, au fost blocate la intrare cu niste scânduri, desi ar fi trebuit curãtate si reabilitate. Cei de la Regionala CFR Timisoara, care iau deciziile ce vizeazã confortul cãlãtorului care are nevoie mãcar de conditii umane de asteptare si cãlãtorie, se pare cã nu se uitã si în teritoriu. Construirea unui WC public nu implicã o investitie de nesuportat, ci aici vorbim mai degrabã de nepãsare. Un alt aspect care ridicã întrebãri este si acela cã aici, în garã, functioneazã câteva baruri si localuri de alimentatie publicã, care de asemenea, conform legii, atâta timp cât vând bãuturi alcoolice, ar trebui sã aibã un WC pentru clienti. Dar, credeti cã au?!

Luiza Andronache