”Atentie maidanezi în oras!”

Numãrul cîinilor vagabonzi este în crestere pe strãzile municipiului Petrosani si asta în conditiile in care aici functioneazã Asociatia Judeteanã pentru Ocrotirea Animalelor fãrã stãpîn, dar si alte asociatii care au ca obiect protejarea animalelor. Dupã cazul de la Bucuresti, în care un copil de patru ani a fost ucis de un cîine, petrosãnenii se simt în pericol.

”E plin de cîini. S-au înmultit în ultima perioadã. Nu stiu de unde îi aduc sau ce se întîmpla, dar sunt haite întregi. Sunt si în parc si lîngã scoli si peste cîteva zile ne trimitem copiii la scoalã. Ce o sã facem, o sã stãm cu fricã cã îi atacã animalele la coltul scolii sau la coltul blocului? Trebuie sã se ia mãsuri în cazul acesta. Sã îi eutanasieze sau cei care îi iubesc asa de mult sã îi ia acasã si sã îi tinã acasã”, spune un locuitor al municipiului Petrosani. Cetãtenii vor ca primãria sã monteze panouri inscriptionate. ”Am fost la primãrie si le-am propus sã monteze panouri de avertizare pe care sã scrie atentie maidanezi în oras. Nu se mai poate asa”, spune un alt cetãtean.

Mai mult, cetãtenii s-au adresat si administratiei locale de la Petrosani pentru a solutiona aceastã problemã. Municipalitatea nu poate însã sã intervinã în acest caz.

5-1”Locuitorii vin cãtre noi pentru cã stiu cã noi suntem primãria si noi trebuie sã administrãm problemele acestui oras. Noi la rîndul nostru încercãm sã le explicãm cã nu este de competenta noastrã aceastã problemã ci de Consiliul judetean, însã din pãcate problema este mai complicatã. Nu aruncãm în circa Consiliului Judetean aceastã problemã, dar si ei la rîndul lor trebuie sã respecte legea. Întelegem cã ei dupã ce îi tin în acel adãpost cîteva zile, îi sterilizeazã, le pun acel crotal în ureche, îi lasã tot pe strãzile orasului fapt ce pune în pericol sãnãtatea locuitorilor pentru cã ei sunt în continuare agresivi chiar dacã specialistii sustin cã în urma sterilizãrii animalului acesta este mai putin agresiv si scade riscul de a ataca oameni. Acest risc existã, l-am vãzut si noi si existã si pe strãzile Petrosaniului”, a declarat Dorina Nitã, viceprimarul municipiului Petrosani. La nivelul municipiului functioneazã o asociatie de protectie a animalelor. Reprezentantii primãriei spun cã si aceastã asociatie militeazã pentru drepturile animalelor. ”Putem lua legãtura si sã vedem concret dincolo de vorbe ce constã activitatea lor. Si ei militeazã tocmai pentru cã acesti cîini sã fie lãsati în viatã, sã se respecte drepturile animalelor”, a mai precizat viceprimarul.

Pe site-ul asociatiei de protectie a animalelor din Petrosani se precizeazã faptul cã iubitorii de animale pot dona bani pentru acestia. ”Pentru cei care vor sã ajute cãteii strãzii donati 2% din impozitul pe salarii. În adãpost sînt cazati 300 de cãtei ai strãzii.Toti sunt deparazitati,vaccinati si o parte din ei sunt sterilizati.Momentan nu avem sponsori, ne descurcãm destul de greu. Avem nevoie de voluntari sã ne ajute în activitatea adãpostului. Scopul acestui adãpost este de a salva de la cruzime cãteii strãzii si sã-i dãm spre  adoptie”, se aratã pe site-ul asociatiei.

Putine dintre animale îsi gãsesc stãpîni.

Monika BACIU

Advertisements

4 comentarii la „”Atentie maidanezi în oras!”

 • 4 septembrie 2013 la 16:11
  Permalink

  Stiti care e problema? Sa nu ii sterilizeze, pt ca nu de viol din partea unui caine imi este frica, ci sa le faca extractii dentare, si atunci si daca musca, musca cu gingia. Eu pana una alta mi-am luat pistol legal cu bile, pentru ca trebuie sa imi apar copilul si familia. Daca se apropie Grivei, facem poc si gata. Daca se apropie tanti Leana care da papa la Grivei, poc si gata. In tribunal voi pleda pentru legitima aparare. Sanatate si drum bun.

 • 4 septembrie 2013 la 17:47
  Permalink

  Dar de ce acest domn primar al acestui oras nu vrea sa ajute acest adapost de caini din oras aceaa doamna are grija de peste 500 de caine din banii ei personali.Ganditi-va ce s-ar intampla daca acesti caini ar fi pe strada pe cine ar interesa pe nimeni va zic eu cel mai bine ar fi ca DOMNUL RITZI sa de acesl centru de ecarisaj acelei doamne care are adapostul sa se ocupe ea poate ar fi mai bine si nu am mai gasi caini morti aruncati pe la Groapa Seaca si prin alte zone de la noi doamna Monika Baciu intrebatii va rog pe primar sau pe viceprimar ce vor face de acum incolo ii vor omari cu cruzime cum se face pe la ‘hinghieri’ cu ranga sau lopata ca de asta suntem cei mai buni OAMENI DE DOI LEI
  Multumesc

 • 5 septembrie 2013 la 10:02
  Permalink

  alex, dragule, mai pune si dumneata un semn de puctuatie pe acolo, ca e greu de urmarit.
  Primarul si viceprimarul nu pot face nimic, pentru ca problema e de competenta Consiliului Judetean. Nu ca ar fi facut ceva inainte, cand era de competenta Primariei.
  ASTA E PROBLEMA. Faptul ca pasam „rahatul” de la unii la altii, fara sa luam masuri. Repet, fara nici o remuscare si fara sa clipesc, daca se uita o javra la mine sau la copilul meu, voi folosi arma NELETALA pe care o detin LEGAL.
  Apoi ma apar in tribunal, si sunt in stare sa ajung pana la CEDO, loc unde sunt sigur ca viata umana e mai presus de cea canina. Ca fapt divers, acestia nici macar nu mai sunt caini domestici, ci sunt deja animale salbatice, ca acum mii de ani inainte de a-i domesticii omul. Traiesc in haita si vaneaza. Aceasta e realitatea. Iar despre „iubitorii” de caini, as da o lege care sa nu ii amendeze, ci sa ii bage in puscarie sau sa ii trimita la munca in folosul comunitatii la un centru din asta de animale.
  Hai pa!

 • 6 septembrie 2013 la 05:00
  Permalink

  Atata poveste pt.niste javre! omorate si gata! atatia bani cheltuiti aiurea cu sterilizari si alte rahaturi!
  E mai scumpa viata javrelor decat a copiilor! halal tara in care traim!

Comentariile sunt închise.