6Criminali, tãlhari ori traficanti de carne vie, toti din localitãtile judetului Hunedoara sunt cãutati de mai multã vreme de politisti, fie pentru a-si executa pedeapsa cu închisoarea la care au fost condamnati în lipsã, fie pentru a da explicatii în dosarele penale în care sunt implicati.

Politistii încearcã sã dea de urma a 33 de hunedoreni, unii dintre ei dispãruti, însã cei mai multi condamnati pentru fapte grave cum ar fi omor sau tentativã de omor.

Celebri sunt doi hunedoreni, Anca Maria Murg (foto 1) si Sorin Vasile Benegui (foto 2), ambii din Orãstie, condamnati la câte 20 de ani de închisoare fiecare, pentru infractiunea de omor. Cei doi au fost implicati într-un scandal izbucnit într-o noapte din august 2007, la o discotecã din comuna Bãcia, în urma cãruia, un tânãr de 18 ani a murit. Benegui a fãcut anul acesta, prin interpusi, o interventie considerându-se nevinovat însã nu s-a aflat unde se ascunde. Un alt exemplu este Ioan Bolfa (foto 3) din Hunedoara, condamnat la 8 ani de închisoare pentru tentativã de omor.

Dupã ce s-a dat sentinta în cazul sãu a dispãrut înainte de a fi încarcerat si nici pânã astãzi nu s-a reusit prinderea lui. Pe lista persoanelor date în urmãrire sunt si hunedoreni plecati de la domiciliu, despre care familiile nu mai stiu nimic. Inspectoratul de Politie al judetului Hunedoara a reusit sã prindã cu ajutorul Interpolului zeci hunedoreni cercetasi

pentru diferite infractiuni, iar cei mai multi se ascundeau în state cum ar fi Italia, Spania, Franta, Austria ori Germania.

Maximilian Gânju