8Cel putin 20 de bãnci vor fi montate în Petrosani. O parte deja au fost amplasate în zona centralã, iar restul ajung în parcuri si, la cererea oamenilor, în fata blocurilor. Administratia de la Petrosani a fãcut o comandã de bãnci pentru parcuri, iar în aceste zile sunt montate.

Potrivit celor de la primãria din localitate, acestea au fost deja amplasate în locurile în care s-a crezut  cã e necesar, iar acum cei care doresc pot face noi cereri.

„Noi am fãcut o comandã de 20 de bãnci pe care le-am primit, astfel cã am început sã le montãm în urma unor solicitãri venite din partea cetãtenilor, în oras, în locurile în care nu erau. De pildã, cum este în fata casei de culturã a studentilor, deoarece pe acel interval de drum, care este destul de lung, nu exista niciun loc unde puteai sã te odihnesti.

Ele vor fi montate acolo, o parte în parcuri, unde am sesizat cã au dispãrut sau au fost deteriorate, iar restul vor merge cãtre cãtãtenii care au solicitat bãnci, lângã imobilele în care locuiesc”, a declarat Dorina Nitã, viceprimarul municipiului  Petrosani.

8-1Actiunea de montare a bãncilor este în plinã desfãsurare, iar edilii locali mizeazã si pe vremea care sã devinã propice unei plimbãri în parc, sau prin oras. Asta pentru a si proba eficacitatea investitiei.

Aceasta este prima investitie de acest fel, dupã ce toate parcurile din oras au fost reabilitate si dotate printr-un program european.

Diana Mitrache