Deputatul european Iuliu Winkler a câstigat, sâmbata, in cadrul Conferintei Judetene de Alegeri care s-a desfasurat la Deva, un nou mandat de doi ani in functia de presedinte al Organizatiei Judetene Hunedoara a UDMR.

Cu acest prilej, Iuliu Winkler a anuntat ca organizatia judeteana va merge singura in alegerile locale, urmând sa aiba liste proprii la alegerile pentru consiliile locale in toate localitatile in care UDMR are filiale, precum si lista proprie pentru Consiliul Judetean. ¨Nu vom incheia aliante electorale cu nici un partid politic, vom avea liste proprii. Vom acorda sprijinul nostru acelor candidati uninominali in alegerile locale unde UDMR nu va avea candidat propriu. Pentru ca apele politicii din judetul Hunedoara sunt foarte tulburi, noi nu ne vom grabi cu nominalizari si nu vom decide prea repede ce candidat vom sustine¨, a declarat liderul judetean al UDMR Hunedoara.

Iuliu Winkler a afirmat ca importanta UDMR in judetul Hunedoara depaseste cu mult cota demografica a comunitatii. ”Suntem prezenti in institutii importante, dar trebuie sa comunicam mai bine si sa aratam realizarile noastre. (…) In acelasi timp, multiculturalismul si spiritul transilvan sunt parte a realitatilor noastre de zi cu zi. Atunci când un act de restitutie culturala si  istorica, cum a fost amplasarea monumentului principelui transilvan Acatiu Barcsay Ákos a fost atacata de unii poiticieni maghiari, dar si de unii români, asta inseamna ca noi, majoritatea initiatorilor români si maghiari, am facut o fapta buna¨, a subliniat liderul judetean al UDMR.

Deputatul european a trecut in revista o parte din realizarile mandatului sau precedent, amintind de succesul de care se bucura programul comun cu judetele Covasna si Harghita, model preluat si implementat deja si in alte judete din Transilvania. ¨Poate una dintre cele mai valoroase realizari ale comunitatii noastre este organizarea Zilelor Maghiare, manifestare care, in acest an, ajunge la cea

de-a treia editie¨, a precizat liderul judetean al  UDMR Hunedoara.

Conferinta de alegeri a UDMR Hunedoara a fost deschisa de secretarul general al UDMR, Kovács Péter. In discursul sau, el a vorbit despre evolutiile politice din sânul comunitatii maghiare din România si despre despre importanta apropiatelor alegeri locale. Kovács Péter a aratat ca pastrarea dialogului sincer cu electoratul este esentiala, cu atât mai mult cu cât UDMR va avea de infruntat de aceasta data nu doar unul, ci doua partide care doresc sa obtina votul maghiarilor din România. ¨Cei care traiesc din critica UMDR desconsidera pâna si realizari importante cum a fost recenta acreditare a universitatii particulare Sapientia de catre Parlament, desi ei ar trebui sa stie ca aceasta institutie de invatamânt superior n-ar mai exista fara sprijinul UDMR¨, a precizat secretarul general al Uniunii.

La conferinta de alegeri au fost prezenti 98 de delegati dintre care 94 si-au exprimat votul. Iuliu Winkler a  obtinut pentru functia de presedinte al Organizatiei Judetene Hunedoara a UDMR 89 de voturi, alte trei voturi au fost impotriva si doua nule.