Dragostea dãuneazã grav… locului de muncã. Asta a aflat pe pielea ei Adriana Buhãescu (fostã Riti), sotia primarului din Uricani, Dãnut Buhãescu, care a fost nevoitã sã renunte la fotoliul de consilier personal al edilului –sef.

Dãnut Buhãescu, primarul Uricaniului, nu mai este consiliat, cel putin în timpul serviciului, de sotia sa, Adriana. O echipã a Curtii de Conturi Hunedoara s-a interpus între cei doi când, în urma unui control, a decis cã la mijloc este un posibil caz de conflict de interese. „Cei de la Curtea de Conturi au spus cã, la un moment dat, ar putea fi un conflict de int1-1erese si cã ar putea fi sesizatã Agentia Nationalã de Integritate. Mi-au spus cã primarul nu are voie sã emitã decizii care privesc persoana lui, sotia, sau rude de gradul I, din care sã fie trase foloase materiale”, a declarat primarul orasului Uricani. Degeaba le-a explicat primarul cã sotia sa este angajatã a administratiei publice încã dinainte de a fi cãsãtoriti si cã un contract de muncã nu poate fi asimilat unor relatii comerciale, pentru cã echipa de control a rãmas fermã pe pozitii.

A demisonat, dar ar putea divorta

În consecintã, pentru a se stinge orice urmã de conflict si pentru a nu fi nevoiti sã returneze salariile încasate ori sã se ajungã la un proces de duratã, Adriana Buhãescu s-a sfãtuit cu sotul sãu si a decis sã renunte la postul de consilier al primarului si la orice altã functie în Primãrie. Dar povestea ar putea sã nu se sfârseascã aici. Pentru a atrage atentia asupra acestei probleme, Buhãescu spune cã este dispus chiar sã divorteze la starea civilã, mai ales cã dragostea lor nu stã în acel act. „Este posibil sã ajung si la aceastã for1-2mã de a atrage atentia, dacã statul român, prin unele institutii ale sale, interpreteazã legea în acest fel. Este o interpretare fortatã si abuzivã. Eu mã sacrific si renunt la hârtia care m-a adus în aceastã situatie, pentru cã oricum suntem cãsãtoriti în fata lui Dumnezeu. Dragostea noastrã nu stã în aceastã hârtie”, a mai spus Dãnut Buhãescu.

Adriana Buhãescu (Riti) este angajatã a Primãriei Uricani din anul 2007. Mai întâi a fost angajatã la Politia Localã, iar din 2008 a fost cooptatã în echipa primarului, fiind numitã consilier personal al acestuia. Dãnut si Adriana Buhãescu s-au cãsãtorit în noiembrie 2010.

Carmen Cosman