11Desi ne-am obisnuit cu o deschidere comunã a anului scolar la Petrosani, peste douã sãptãmâni, fiecare scoalã va avea propria ceremonie. Profesorii sunt pregãtiti si, dacã elevii mai petrec ultimele zile libere, lucrãrile de igienizare sunt aproape gata.

Scoala începe în 16 septembrie si profesorii spun cã deja sunt gata de start. Prima zi de lucru a cadrelor didactice a fost prima zi a acestei sãptãmâni, iar de acum se intrã în line dreaptã. „Noi am început pregãtirile de igienizare chiar de trei sãptãmâni. Acum finalizãm. De azi (n.r luni, 2 septembrie), avem si profesorii la scoalã. Vom urmãri partea ce tine de manuale, fiindcã am primit manuale noi  si urmeazã sã mai primim o parte dintre ele si ne pregãtim de noul an scolar”, a declarat Nicoleta Demeter Mohora, director Scoala I. G Duca din Petrosani.

În acest an nu va mai fi o festivitate de deschidere unicã la Petrosani. Fiecare institutie de învãtãmânt va avea prosibilitatea sã-si primeascã elevii în curtea scolii. Pânã atunci, însã, se fac ultimele pregãtiri. „Pregãtirile în ceea ce priveste igienizarea si reparatiile sunt pe terminate, pentru cã timpul este scurt. Mai avem douã sãptãmâni si începem anul scolar. Pe de altã parte, anul acesta vom avea festivitãti la fiecare unitate de învãtãmânt în parte. De asemenea, copiii vor primi rechizitele scolare în prima zi de scoalã si le vor gãsi pe bãnci”,a spus Dorina Nitã, viceprimarul municipiului Petrosani.

În acest an, la Petrosani vor fi distribuite 3.450 de pachete cu rechizite scolare la toti copiii din învãtãmântul primar, iar alti 350 de copii, din clasa pregãtitoare primesc, pe lângã rechizite, si ghiozdane.

Diana Mitrache