Probleme fãrã solutii. Reprezentantii ApaServ Valea Jiului se ”luptã” de mult timp încoace cu furtul capacelor de canal. În Valea Jiului acest fenomen este unul greu de stãpînit. Reprezentantii societãtii de apã spun cã mai multi facturi ar trebui sã se implice la stoparea acestui fenomen.

”Este o problemã la care doresc sã gãsesc solutie nu doar eu ci si împreunã cu administratile locale, am sperat sã gãsim o solutie de rezolvare dar încã nu am ajuns la acea situatie. În continuare se furã capace de canal care sunt duse la fier vechi. Dacã nu vom face un front comun între administratie, politie si celelalte institutii ca sã îi prevenim pe cei care i-au fierul vechi ca nu este bine si este în detrimentul celor din Valea Jiului sã primeascã capacele de canal, nu vom rezolva nimic. Din pãcate cei de la fier vechi nu au înteles acest lucru, profitul lor este mai important decît situatia din Valea Jiului”, a declarat Costel Avram, directorul general al SC ApaServ Valea Jiului.

O problemã a fost identificatã si în curtea societãtilor care au ca profil colectarea fierului vechi. Desi s-au purtat discutii cu acestia se pare cã în continuare achizitioneazã capacele de canal furate.

”Au fost identificate, capacele de canal sînt rupte în douã, în trei. Nimeni nu ia capacele de canal ca sã le tinã acasã în vitrinã, le ia ca sã facã bani”, a mai precizat sursa citatã.

Chiar si pe drumul care duce spre societatea de apã au fost furate capacele de canal. La cîtiva metri distantã de sediul societãtii sînt capace lipsã care au fost înlocuite cu…plãci de beton. Existã si cazuri mai rele în care lipsa capacelor de canal este semnalizatã cu…crengi.

Monika BACIU