Cea mai „tânãrã” statiune turisticã a Vãii Jiului, Pasul Vâlcan tinde sã se transforme într-o groapã de gunoi. La adãpostul noptii proprietarii unor unitãtii comerciale îsi aruncã deseurile direct din drumul care duce spre telegondola statiunii cred localnicii. Peisajul este unul dezolant, iar autoritãtile locale au intrat în alertã.

2-1Pe drumul judetean care leagã municipiul Vulcan de Statiunea Pasul Vâlcan sunt mai multe locuri unde au fost depozitate deseuri menajere spre nemultumirea localnicilor. Oamenii spun cã la adãpostul noptii vin masini care opresc pe marginea drumului si descarcã pur si simplu gunoaiele pe terenurile din zona statiunii. Astfel s-au format adevãrate cascade de deseuri menajere vizibile atât de la statia telegondolei cât si de pe drumul spre statiune. „Dacã mergi cãtre Cabana Cãprisoara se vãd toate gunoaiele aruncate în râpele de pe marginea drumului. De la telegondolã, dacã te uiti spre oras ai parte de privelistea asta urâtã. Gunoaiele cred cã sunt de la ceva magazine, baruri, pentru cã este plin de sticle de plastic, ambalaje dar si haine vechi. Ar trebui prinsi pentru cã îsi fac o obisnuintã si stricã tot aspectul zonei. Apoi ni se îmbolnãvesc si animalele, noi mergem pe acolo cu ele la pãscut. Douã vaci mi s-au tãiat la picioare în sticlele sparte”, a spus unul dintre localnici.

Anchetã demaratã de primar

Edilul sef al municipiului Vulcan a demarat de urgentã o anchetã pentru a descoperi cine aruncã deseurile în zona turisticã a localitãtii. Gheorghe Ile spune cã sunt sanse mari ca autorii sã fie prinsi, iar dupã aceea îi va sanctiona. „Nu este normal sã se întâmple asa ceva. Dacã provin de la societãti comerciale acele deseuri sigur vom gãsi ceva, un bon, ceva ca sã-i descoperim si-i vom sanctiona drastic pe cei vinovati. Noi avem prevãzute amenzi prin hotãrâre de consiliu local pentru acest lucru. Chiar acum o sã trimit pe cineva în zona unde au fost semnalate depozitãri de gunoaie pentru a cãuta indicii care sã ne conducã la vinovati. În functie de rezultatul anchetei o sã vã tinem la curent cu mãsurile luate”, a declarat ieri, Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

Maximilian Gânju