8Cele mai scumpe terenuri din Petrosani sunt cele din zona de agrement Brãdet, când vorbim despre concesiuni. Asta, bineînteles, când vine vorba despre terenurile din domeniul public si privat al municipiului Petrosani.

Metru pãtrat de teren în zona de agrement a municipiului Petrosani este mai scump chiar si decât cel din zona centralã. Zona de agrement Brãdet a fost cuprinsã într-un amplu proces de reabilitare cu fonduri europene, iar acest lucru a contribuit din plin la cresterea tarifelor pentru concesiuni sau închirieri de parcele din domeniul privat si public al municipiului Petrosani. Astfel, dacã ne referim la concesiuni, pretul de pornire al licitatiei sau negocierii directe este de 7,15 lei/ mp/ an, în timp ce în zona centralã a municipiului, sau altfel spus în Zona A, pretul este de 7,03 lei/mp/ an. Cel mai ieftin este în zona marginalã, unde preturile scad si cu 2 lei/ mp.

Natura constructiilor aduce diferente de pret

8-1Si la închirieri situatia este similarã, dar în acest caz preturile sunt calculate lunar. Astfel, în zona de agrement pretul este de 2 lei/ mp/ lunã, la fel ca si în Zona A. În schimb, în zonele marginale, chiria este de 1,4 – 1,3 lei/ lunã cu doar 10 bani mai micã decât tarifele de pornire pentru zona intermediarã. De precizat, însã, cã valorile de pornire la licitatie sau negociere directã vor fi corectate cu coeficientii, în functie de natura terenului si

destinatia constructiei, dupã o formulã de calcul, a  explicat primarul Tiberiu Iacob – Ridzi. Noile tarife au fost aprobate de Consiliul Local Pertrosani si au intrat în vigoare.

Carmen Cosman