10Orasul Uricani va fi în sãrbãtoare în week-endul care urmeazã. Zilele Orasului însemna manifestãri de tot genul, începând de la cele culturale, sportive sau demonstratii de stradã, pânã la spectacole în aer liber. De altfel, concursurile sportive  au început de la mijlocul acestei luni si se vor finaliza cu festivitãtile de premiere chiar în cadrul spectacolului de sâmbãtã seara.

Printre artistii care vor evolua pe scenã în cele trei zile, vineri, sâmbãtã si duminicã, se numãrã Petricã Mâtu Stoican, Matilda Pascal Cojocãrita, Odidiu Drãgan, Trupa Semnal M si cei de la Guess Who.

Asa cã spectacolele în aer liber vor fi pentru toate vârstele, atât de muzicã popularã, cât si de muzicã usoarã, iar numãrul de participati se estimeazã cã va fi de cel putin câteva mii. De altfel, aceste manifestãri sunt organizate cu sprijinul unei firme din Deva, Davisan Media, dar chiar si asa, primãria tot a alocat bani si nu putini.

Bugetul pentru aceste manifestãri a fost împãrtit în douã, o parte penru activitãtile sportive, iar cealaltã parte, cea mai consistentã, pentru spectacolele în aer liber.

“Noi avem pentru trei zile de spectacol, care înseamnã scena, lumini, sonorizarea si artistii. La noi, toate aceste trei zile costã undeva la 12.000 de euro, bani din bugetul local, iar în plus, pentru cã nu ar fi ajuns acesti bani pentru toate aceste trei zile,

diferenta va fi suportatã de cãtre organizatori.

Bugetul a fost împãrtit în douã, un buget pentru activitãtile sportive si un buget pentru activitãtile cultural – artistice. Dar, sigur cã da, noi am putea sã facem, dacã vreti, cum a fãcut Lupeniul cu doi, trei, cinci artisti locali si un privat.

Ati vãzut cã la Ziua Minerului nu au fost mai mult de douã sute de oameni în parc.

Ori, la noi, stiti bine cã la Uricani, în fiecare an, zilele orasului, am putea spune cã au devenit deja un loc de “pelerinaj” în Valea Jiului. Si de data aceasta îi invitãm pe toti cu drag. ”, a declarat Dãnut Buhãescu, primarul Orasului Uricani.

Luiza Andronache