7A dministratia localã de la Uricani vrea centru de informare turisticã. Dupã ce astfel de proiecte pentru realizarea unor centre de informare turisticã au fost depuse de administratiile locale din Petrosani, Vulcan si Lupeni, acum a venit si rândul orasului Uricani care vrea sã promoveze potentialul turistic al zonei.

”Documentatia Studiu de fezabilitate întocmitã de cãtre S.C.DREAM DEVELOPMENT S.R.L. Deva, are ca scop crearea si dotarea unui Centru National de Informare si promovare Turisticã în orasul Uricani, în vederea cresterii numãrului turistilor, respectiv pentru promovarea potentialului turistic al resurselor turistice naturale si antropice din zona orasului Uricani, care sã contribuie la îmbunãtãtirea gradului de atractivitate a zonei ca destinatie turisticã si de afaceri, la dezvoltarea economiei locale si crearea de noi locuri de munca”, se aratã în nota de fundamentare întocmitã de edilul orasului Uricani, Dãnut Buhãescu.Dacã celelalte administratii locale încã nu au primit bani pentru realizarea acestor proiecte, în cel mai vestic oras al Vãii Jiului a fost identificatã solutia financiarã. ”Fondurile vor fi asigurate prin proiectul de finantare nerambursabilã din cadrul Programului Operational Regional, axa prioritara 5, Dezvoltarea durabilã si promovarea turismului”, se mai aratã în nota de fundamentare.

Promovare masivã la Uricani

Administratia localã din Uricani a implementat de-a lungul timpului mai multe proiecte pentru promovarea turisticã a zonei. Unul din acestea ”Invitatie la folclor si naturã”, a fost realizat pe bani europeni  în cadrul Fondului European pentru Dezvoltare Regionalã, iar finantarea a venit prin  Programul Operational Regional 2007-2013, Axa prioritarã 5-Dezvoltarea durabilã si promovarea turismului, Domeniul Major de Interventie 5.3-Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare, în scopul cresterii atractivitãtii României ca destinatie turisticã, Operatiunea dezvoltarea si consolidarea turismului intern prin sprijinirea promovãrii produselor specifice si a activitãtilor de marketing specifice.

Site pentru promovarea potentialului turistic

În cursul anului trecut administratia localã de la Uricani a demarat pasii pentru realizarea unui site în vederea promovãrii potentialului zonei. Activitatea are ca scop construirea unui portal web de cãtre o firmã de specialitate. Site-ul intitulat ”turismuricani.ro”descrie o parte din locurile ce pot vizitate în zonã. Acesta are si sectiune în limba englezã.

Monika BACIU