Sensul giratoriu de la Livezeni s-a construit în proportie de 90 %, însã traficul în zonã este încã greoi. Lucrurile vor sta asa pânã la finalizarea magazinului Kaufland. Livezeniul a a fost cel mai nevralgic punct al Vãii Jiului în ultimele sãptãmâni, de când muncitorii au început sã lucreze la reconfigurarea drumului.

 Soferii si-au pierdut de nenumãrate ori rãbdarea, iar asta pe bunã dreptate, pentru cã trebuiau sã astepte verde de la muncitori si câte 10, 15 minute. Uneori, cozile de masini s-au întins pânã aproape de intersectia cu defileul pe sensul de mers Aninoasa – Petrosani si pânã în Aeroport de cealaltã parte. Dar, ce a fost mai greu a trecut, spun reprezentantii primãriei. „ În proportie de 90 %, giratoriul este finalizat. Aceste este amplasat pe Drumul National care apartine de CNADR, iar în cel mai scurt timp urmeazã sã se circule la parametrii normali ”, a declarat Daniel Visan, sef SPADPP – Primãria Petrosani.

5-1Constructia sensului giratoriu si reconfigurarea drumului prin amenajarea de trotuare, a unor statii de maxi taxi si lãrgirea benzilor de circulatie, se fac de cãtre firmã angajatã pentru constructia magazinului Kaufland. Cum viitorul centru comercial va fi cel mai mare din judet de acest fel, era nevoie si de cãi de acces potrivite. “  Din datele pe care le avem noi la acest moment, am înteles cã undeva la mijlocul luni octombrie va functiona acest magazine Kaufland”,  a mai spus Visan.

Aici va fi un întreg complex comercial de circa 19.000 de mp. Dintre acestia, 4.500  de mp sunt destinati magazinului în sine, dar  vor fi construite si 250 de locuri de parcare. Ca întindere, acesta  este cel mai mare supermarket din Valea Jiului, iar valoarea investitiei depãseste 6 milioane de euro.

Luiza Andronache