Postul de administrator public de la Lupeni, la un vot de desfiintare

La Lupeni, se doreste desfiintarea postului de administrator public. Primarul municipiului Lupeni, Cornel Resmeritã vrea sã desfiinteze postul de administrator public al municipiului Lupeni. Acest post este ocupat în prezent de Gabriel Lungu.

Consilierii locali vor trebui în cadrul sedintei lunare sã aprobe sau nu desfiintarea acestui post. ”Analizând organigrama si statutul de functii al aparatului de specialitate al primarului municipiului Lupeni  aprobate potrivit prevederilor Hotãrârii Consiliului Local al Municipiului Lupeni nr.64/2013 mi-am reconsiderat pozitia fatã de propunerea prezentatã la finele lunii iulie 2013. În prezent consider cã nu se mai impune pãstrarea functiei de administrator public întrucât sarcinile acestuia pot fi îndeplinite de personalul din cadrul primãriei municipiului Lupeni, motiv pentru care solicit Consiliului Local al municipiului Lupeni aprobarea modificãrii în sensul reducerii postului de administrator public din aparatul de specialitate al primarului municipiului Lupeni”, se aratã în nota de fundamentare întocmitã de primarul municipiului Lupeni, Cornel Resmeritã.

Potrivit aceleiasi note de fundamentare, pentru desfiintarea postului de administrator public nu sunt necesare alte avize.

”Modificarea pe care o propun nu vizeazã obtinerea unui aviz prealabil din partea niciunei alte institutii întrucât respectiva functie, desi de conducere, este una contractualã”, se mai aratã în nota de fundamentare.

3-1Postul de administrator public a fost înfiintat la Lupeni în anul 2007 prin Hotãrârea de Consiliu cu numãrul 18. De atunci Gabriel Lungu ocupã functia de city-manager a localitãtii. Conceptul de administrator public a fost introdus prin Legea nr. 286/2006 care modificã si completeazã Legea administratiei publice locale nr. 215/2001. Cadrul legal

este orientativ, permitând autoritãtilor administratiei publice locale sã înfiinteze postul de administrator public si lãsând la latitudinea acestora numãrul si importanta atributiilor conferite persoanei din functia respectivã.

Monika BACIU

5 comentarii la „Postul de administrator public de la Lupeni, la un vot de desfiintare

 • 27 august 2013 la 09:10
  Permalink

  Ehehe, de abia de acum vor incepe loviturile in presa. Am citit ca domnul Docea, tipul ala inalt, frumos si cu ochii albastrii, care miroase mereu a parfum, cu parul blond si dat pe spate,care are mereu prieteme frumoase si care merg cu el dora din placerea pentru a fi cu el, nu pentru bani, l-a ofertat pe Lungu, ca sa-l angajeze. Cand cele doua garbage-uri isi vor da mana si vor lucra in aceeasi firma SC ZVJ SANTAJUL SA, atunci Resmerita va avea probleme mari. Lungu nu pleaca niciodata cu mana goala.In anii de zile a avut grija ca de fiecare data sa puna in buzunare acte si documente care sa-i compromita pe cei la care a lucrat. Va aduceti aminte cum a plecat cu toate documentele din Oficiul Prefectural? Ei bine…cine a furat odata va fura si a doua oara, a treia oara si toata viata lui.

  Răspunde
 • 27 august 2013 la 09:53
  Permalink

  Felicit?ri domnule primar. Lungu un rahat de om , a profitat de dumneavoastra de mult? vreme m? bucur ca v ati dat seama.

  Răspunde
 • 27 august 2013 la 15:45
  Permalink

  in sfarsit nu mai poate sa vina acest individ sa spuna ca el este citi menajerul orasului si el e cel mai tare din oras.ma bucur ca ati luat aceasta hotarare,mi se facea greata cand il vedeam ce aere isi dedea cand avea pe langa un lingau cu camera de filmat de la o televiziune din vale.

  Răspunde
 • 27 august 2013 la 19:02
  Permalink

  Felicitari, nea Ioane! Poti sa te bucuri ca ai ramas doar cu Cornel, un om deosebit, cinstit si de o mortalitate mai presus de orice indoiala, un om care se gandeste doar la binele celorlalti si spre deosebire de Lungu, Cornel este si competent si nu este de 100 de ori mai de rahat decat Lungu.
  De acum, totul va fi bine si tu nea Ioane vei putea sa te specializezi in UK la dat limbi in cur pentru ca din comentariul tau se vede ca esti incompetent si la acest capitol.

  Răspunde
 • 27 august 2013 la 19:36
  Permalink

  la amicii fabrica de la lupeni, a pus un autobuz lung in care intram o 120 de femei ,care urca de la petrila pana la lupeni.. deci autobuzul e lung ,dar nu este aer suficent pentru noi 120 de femei, si lesinam ,,, stam stiva ,si ne oboseste si scade randamentu de lucru , oare are aprobare de la mediu, eu cred ca nu are….

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.