6Politistii încearcã sã stabileascã adevãrul într-un caz viol si pedofilie care a avut loc în urmã cu patru luni în Petrila. Dupã ce au epuizat aproape toate pistele, anchetatorii iau în calcul si posibilitatea unei alertãri false.

De circa patru luni de zile politistii din Petrila dar si cei de la IPJ Hunedoara cautã un individ de circa 25 de ani care ar fi abuzat sexual o minorã în vârstã de cinci ani.

Politistii din localitatea Petrila. Incidentul care a revoltat micuta comunitate minierã avea loc la finele lunii aprilie a.c. Copila se juca în fata blocului când a fost ademenitã în scara unui imobil de un tânãr care i-a oferit bomboane si apoi a abuzat-o sexual dupã cum le-a declarat anchetatorilor mama copilei.

Munca politistilor din Petrila a fost îngreunatã si de faptul cã abia dupã patru zile de la incident, au fost sesizati de cãtre mama fetei despre incident.

Anchetatorii au adunat probe si filmãrile unor camere de supraveghere care-l surprindeau pe presupusul pedofil si i-au fãcut portretul robot. Un tânãr în vârstã de 25 de ani îmbrãcat cu blugi si cu o geacã neagrã era principalul suspect, iar oamenii legii au reusit sã-l gãseascã si sã-l audieze. Numai cã pistã era gresitã, tânãrul fiind nevinovat la fel ca si ceilalti suspecti din cercul întocmit de anchetatorii petrileni.

Cazul a fost preluat de politistii de la judet, presupunându-se cã violatorul ar putea fi din altã localitate decât Petrila.

Astfel politistii au scotocit tot judetul dupã pedofil si au cãutat chiar si prin penitenciare dar nu au avut succes. „Sunt mai multe ipoteze în acest caz printre care si sugestibilitatea victimei. Acum lucrarea se aflã în atentia judetului, au venit si echipe de acolo si am fãcut efectiv tot ce este omeneste posibil. Alte semnale nu am mai avut si chiar  nu stim cu certitudine ce s-a întâmplat acolo. Am avut un cerc de suspecti, au fost dusi si testati poligraf si nu aveau legãturã cu cazul”, a declarat comisar sef Ovidiu Zaharie, seful Politiei Petrila.

Maximilian Gânju