Medicii de la Spitalul de Urgentã Petrosani care s-au ocupat de mama copilului nãscut cu malformatii grave acum circa douã sãptãmâni, sunt cercetati de Colegiul Medicilor, institutie care încearcã acum sã obtinã toate datele în acest caz de malpaxis, pentru a vedea ce s-a întâmplat cu exactitate.

“Ca urmare a materialelor apãrute în presã, Colegiul Medicilor s-a autosesizat si am primit si reclamatia pãrintilor. Am declansat procedurile disciplinare, am si trimis adreese la unitãtile si medicii implicati pentru a strânge toate probele si înscrisurile care existã, urmând ca dupã ce dosarul este constituit, sã-l înaintãm la Comitetul de Disciplinã pentru a fi analizat si pentru a se lua o decizie”, ne-a declarat Mircea Artean, presedintele Colegiului Medicilor Hunedoara.

Mãsurile care se pot lua în urma cercetãrilor sunt diferentiate de gradul de vinovãtie care se va  stabili pentru fiecare dintre cei doi medici în parte.

3-1“Conform regulamentului nostru de functionare, mãsurile duc de la stingerea oricãrei actiuni dacã nu se gãseste nicio vinã,  pânã la suspendarea calitãtii de membru.  Sanctiunile date de Colegiul Medicilor sunt cele de tip disciplinar, profesional”, a mai precizat Mircea Artean. Pãrintii bebelusului nãscut fãrã picioare de la genunchi în jos si fãrã antebratul drept, au depus si o plângere si la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Petrosani. În cauzã s-a întocmit un dosar penal, care a fost trimis de cãtre procurori Politiei din localitate care acum face  cercetãri pentru sãvârsirea infractiunii de neglijentã în serviciu. În cursul anchetei se va tine cont si de decizia Colegiului Medicilor Hunedoara.

Luiza Andronache