SAMSUNGCel mai nou si mai modern azil de bãtrâni din Valea Jiului va fi inaugurat în scurt timp. Pentru început, însã, pânã ce vor sosi chiriasii, locatia va fi inauguratã ca sã primeascã grupa de copii de grãdinitã.

Situat într-un loc retras si gândit ca un azil de bãtrâni, ce va gãzdui si o grupã de copii de gridinitã, locatia de la intrarea in Petrosani va fi locul ideal pentru bãtrânii fãrã rude. Asa s-a gândit si preotul Gabriel Bulf, cel care spune acum cã în scurt timp lucrãrile sunt gata. Asta pentru cã la 16 septebrie aici vin copiii de grãdinitã. „Aproximativ 25 de copii vor avea programul si dupã grãdinitã, adicã o masã si o activitate de aproximativ o orã, iar în centrul pentru vârstnici vor fi îngrijniti 26 de bãtrâni, care vor primi, pe lângã asistenta medicalã, asistentã religioasã si îngrijirea necesarã, mai ales cã nu vor avea apartinãtori care sã îi viziteze”, a declarat Gabriel Bulf, preotul care se îngrijeste de realizarea acestui centru social.

Centrul social este construit si utilat dupã ultimele standarde în domeniu si, în fiecare camerã vor fi internati câte doi bãtrâni. În plus, si copiii de gridinitã vor avea conditii excelente, iar cebulfle douã generatii se vor completa reciproc. Totul va fi gata în curând si de asta ne asigurã pãrintele Gabriel, cel care s-a ocupat de tot pânã acum. „Noi sperãm ca centrul de zi pentru copii sã functioneze odatã cu începerea scolii, adicã în 16 septembrie, iar centrul pentru vârstnici sã îsi deschidã portile, cel mai târziu, la 1 octombrie, pentru cã mai e nevoie de câteva avize. Inaugurarea va avea loc la începutul lunii septembrie, când vor fi toate puse la punct”, a mai adãugat Gabriel Bulf. Un astfel de centru pentru vârstnici era absolut necesar, iar felul în care a fost construit, locatia aleasã si faptul cã tot ceea ce se desfãsoarã acolo va fi dupã normele europene în domeniu, va face ca bãtrânii sã uite de singurãtate.

Diana Mitrache