Catedrala Sf. Ilie prinde contur

Monica Iacob Ridzi sustine ridicarea Catedralei din Petrosani. Banii pentru lucrãri au sosit, gratie eforturilor depuse de deputatul din Valea Jiului, iar preotul Gabriel Bulf sperã ca lucrarea sã fie gata în maxim 10 ani. Acesta va fi un obiectiv religios important al zonei, dar si unul turistic.

Catedrala Sfântul Ilie, unica din Valea Jiului, va fi înãltatã în maxim 10 ani, dar lucrãrile au început de câteva zile. A fost nevoie de un efort comun, iar Monica  Iacob Ridzi a fost cea care a reusit deblocarea banilor necesari. Acum au început sãpãturile pentru fundatia ce va sustine viitorul lãcas de cult.

„S-a depus un proiect la Secretariatul de stat pentru culte, sustinut de doamna Monica Iacob Ridzi si care este pe o sumã mai mare, în jur de 10 miliarde, însã, s-a aprobat pe transe. Am primit deja 250.000 de lei, cu ajutorul amendamentului depus de domana Monica Iacob Ridzi, cât si a devizelor de lucrãri pentru fundatia si structura de rezistentã a bisericii. Este o lucrare de mare amploare, dar fãrã acesti bani noi nu am fiputut nici mãcar sã demarãm lucrãrile începute anul trecut”, spune preotul Gabriel Bulf.

5-1Nici autoritãtile locale nu au stat cu mâna în sân, asa cum nici cele judetene nu au uitat de edificiul de la Petrosani, iar banii au ajuns aici pentru constructie.  „Am mai primit si de Consiliul Judetean 10.000 de lei, iar contractul a si fost semnat, iar de la primãria municipiului Petrosani, în jur de 30.000 de lei”, a mai adãugat preotul Gabriel Bulf, care cosiderã cã acest obiectiv este extrem de important pentru comunitatea ortodoxã din Valea Jiului si nu numai.

La Petrosani, a demarat în anul  2011 constructia catedralei, prima din Valea Jiului, care va avea hramul Sfântul Ilie. Pânã când lãcasul de cult va fi finalizat, pe acelasi amplasament s-a construit un paraclis, cu hramul „Acoperãmântul Maicii Domnului”, unde se vor oficia slujbele pânã la finalizarea catedralei.

Diana Mitrache

2 comentarii la „Catedrala Sf. Ilie prinde contur

 • 22 august 2013 la 17:48
  Permalink

  Daca am avea locuri de munca cate puscari,biserici si case nr9 avem am fi o tara bogata.

  Răspunde
 • 23 august 2013 la 23:34
  Permalink

  daca s-a rezolvat probemele cu sanatatea si cu asistenta sociala in valea jiului ,corect, trebuie si o catedrala. e plina valea de camine de batrani,spitale, cantine sociale si nu mai aveau loc enoriasii in biserici?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.