6Magistratii de la Judecãtoria Petrosani au decis ca fostul patron al echipei Jiul Petrosani sã fie adus din arestul IPJ Alba, pentru a da explicatii într-un dosar în care este judecat pentru evaziune fiscalã.

Decizia a fost luatã de magistrati luni, iar controversatul afacerist va ajunge la Petrosani, cu duba arestatilor, pe data de 3 septembrie a.c., când este fixat termenul de judecatã în aceastã cauzã care i-ar putea aduce fostului vicepresedinte al PNL Hunedoara, o condamnare penalã. Simota a fost trimis în judecatã în data de 12 martie 2013, pentru infractiuni de evaziune fiscalã în calitate de reprezentant al SC Simar SRL Petrosani, desi afaceristul a declarat cã nu are nici o legãturã cu societatea respectivã, aflatã acum în administrarea unui lichidator judiciar dupã ce a intrat în faliment. Printre creditorii Simar se numãrã mai multe societãti dar si DGFP Hunedoara, firma având datorii cãtre bugetul de stat de sute de mii de lei. Alin Simota este arestat preventiv într-o altã cauzã dupã ce procurorii DIICOT au sustinut cã fostul politician liberal era capul unei grupãri infractionale

specializatã în acte de violentã, santaj, cãmãtãrie, înselãciune. La solicitarea lui Alin Simota, au fost executate mai multe acte de violentã la comandã, rãpiri si santaje asupra unor persoane, cu scopul de a fi divulgate adresele unde se aflã datornici de la care acesta avea de recuperat sume de bani, sau pentru ca acestia sã-si retragã memoriile si plângerile formulate cãtre diverse institutii. Tot astfel, un candidat pentru functia de consilier local la Petrosani, Paul Gherasim, a fost bãtut cu bestialitate la solicitarea lui Alin Simota, pentru cã s-a opus unor cereri si proiecte de lucrãri solicitate de firmele pe care afaceristul controversat le administra.

Maximilian Gânju